Στο πλευρό των καθηγητών της ΟΛΜΕ στέκεται η Ένωση Γονέων – Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα, Πέμπτη 24 Απριλίου, είναι προγραμματισμένη πορεία μαθητών, γονεών και καθηγητών στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου Κρήτης, που στόχο έχει να εκφράσει την αντίθεση των συμμετεχόντων στον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων μαθημάτων από τις καταλήψεις στις αρχές του σχολικού έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή που εξέδωσε η Ένωση κάνει λόγο για «εκβιασμούς» της κυβέρνησης, καθώς και για απειλές.

«Ψεύτικο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης όταν ήδη με την πολιτική της έχουν καταργηθεί – συγχωνευτεί εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, έχουν απολυθεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί, ενώ τα κενά ακόμη να καλυφθούν σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και ο υποσιτισμός μαθητών να παίρνει μορφή χιονοστιβάδας» επισημαίνεται.

«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ και της Τρόικα, επιδιώκει την επιβολή “δια πυρός και σιδήρου” της λογικής του “Νόμος και τάξη”, την προώθηση του “νέου σχολείου” και της αξιολόγησης. Δεν θέλουν “να ανασαίνει ρουθούνι”! Μόνο η κοινή πάλη εκπαιδευτικών – μαθητών – γονέων όλου του λαού μπορεί να τους ανατρέψει τα σχέδια» προστίθεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση σκόπιμα αγνόησε τις προτάσεις των φορέων για κάλυψη των χαμένων ωρών με άλλους τρόπους, π.χ. εκδρομές. Συνειδητά θέλει να τσακίσει το αγωνιστικό φρόνημα μαθητών και καθηγητών» επισημαίνεται επίσης.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης