Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» ένας 45χρονος υπήκοος Σενεγάλης για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε δύο γυναίκες από τη Σομαλία, ηλικίας 32 και 29 ετών, καθώς και για πλαστογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι δύο γυναίκες για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων εντοπίστηκε ο 45χρονος από αστυνομικούς στον χώρο του αεροδρομίου μαζί με τις δύο αλλοδαπές.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο άνδρας είχε αφιχθεί από την Αθήνα στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου και θα διευκόλυνε την έξοδο της 32χρονης και της 29χρονης από τη χώρα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, ο 45χρονος προμήθευσε την 32χρονη στο αεροδρόμιο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ιταλίας έναντι του χρηματικού ποσού των 750 ευρώ, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα μαζί με το παιδί της, με προορισμό το Μιλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο άνδρας συνόδευε και προμήθευσε την 29χρονη, μαζί με το ανήλικο τέκνο της, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου (προσποιούμενος ότι είναι οικογένειά του), κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων Αρχών Σενεγάλης, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα, επίσης για το Μιλάνο.

Στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, ενώ τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 45χρονου και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης