Παραιτήσεις εξακολουθεί να ζητεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εκτιμά πως η σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του ΙΣΑ και του ιδίου πως η χώρα μας είναι εκτεθειμένη στην ελονοσία.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «η δημόσια παραδοχή του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ρόζενμπεργκ τις προηγούμενες ημέρες, ότι υπήρξε πρόβλημα με τον προγραμματισμό των ψεκασμών σε κάποιες Περιφέρειες της χώρας, επιβεβαιώθηκε κι από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπασκόζο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι μέχρι χθες αρνιόταν ότι υπάρχει πρόβλημα, σήμερα αναγκάστηκε να μιλήσει δημόσια για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών όσον αφορά τον προγραμματισμό των ψεκασμών τα επόμενα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνει ακόμη πως «οι καταγγελίες του ΙΣΑ και του προέδρου του επιβεβαιώνονται κι από την επείγουσα εγκύκλιο προς τις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας που έστειλε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρει πως πρέπει να διενεργηθούν έλεγχοι και να ληφθούν μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της ελονοσίας, σε επιχειρήσεις και χώρους εργασίας που είναι πιθανό να υπάρχουν εστίες ανάπτυξης κουνουπιών με ιδιαίτερη έμφαση στις “επηρεαζόμενες περιοχές”, και στις ενδεικτικές κατηγορίες εργαζόμενων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης ενώ αναφέρει συστάσεις και οδηγίες προς εργοδότες και εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, «έμμεσα επίσης στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώθηκε ότι η έξαρση των κρουσμάτων ελονοσίας οφείλεται και στον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενούνται σε ακατάλληλα από άποψη υγιεινής Κέντρα Φιλοξενίας, όπως προκύπτει άλλωστε από την πρόσφατη έκθεση του Αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Μπένου, που τέθηκε υπόψη των αρμόδιων Υπουργείων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης