Της Άντζελας Πεΐτση

Πανυγειονομικό κάλεσμα κατά του «ανθρωποκτόνου» -όπως το χαρακτηρίζει- νέου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος απευθύνει σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΑ διοργανώνει με τη συμμετοχή επιστημονικών ενώσεων και φορέων πανυγειονομική συγκέντρωση στις 16.00 στο ξενοδοχείο «President και καλεί σε αποχή από τα καθήκοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, η Πανελλήνια Ένωση Ελευθερ/τιων φυσικοθεραπευτών, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

O πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης δήλωσε στο zougla.gr: «Το νέο ασφαλιστικό θα βάλει την ”ταφόπλακα” στα ιατρεία της γειτονιάς και στα μικροβιολογικά εργαστήρια. Θα διώξει στο εξωτερικό κι άλλους επιστήμονες και γιατρούς, θα ερημώσει η Ελλάδα από νέους συναδέλφους. Σαφέστατα».

«Τεράστιες ευθύνες φέρουν οι αποφάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Διώχνουν τους νέους ανθρώπους, τους νέους επιστήμονες από την πατρίδα μας, ή τους υποχρεώνουν να μετατραπούν σε ”φθηνό” επιστημονικό δυναμικό σε μεγάλα ”τραστ” της υγείας, που πολλά από αυτά είτε υπάρχουν ήδη σήμερα είτε θα δημιουργηθούν νέα, αύριο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτοί που ηγούνται, αλλά και γενικότερα η νομοθετική εξουσία, δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Είμαι πολύ σαφής» τόνισε ο κ. Πατούλης με αφορμή και το μη κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για έναν ασφαλιστικό φορέα, ο οποίος δεν έχει καμία αναλογιστική μελέτη για να μπορέσει να εφαρμοστεί» επεσήμανε.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Αυτό που θα έπρεπε να είχαν κοιτάξει οι κυβερνώντες είναι όχι μόνον να μιλούν για το πώς θα ρυθμίσουν το χρέος, αλλά για το πώς θα δημιουργήσουν πλούτο στην πατρίδα μας. Όλοι οι νέοι φεύγουν, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένας τρόπος ανάπτυξής τους στην Ελλάδα. Κανείς δεν μιλάει για πλούτο, κανείς δεν μιλάει για παραγωγή πλούτου και όλοι μιλάνε μόνον για το πώς θα σβήσουν ό,τι κουνιέται, ό,τι επιχειρεί και ό,τι προσπαθεί να αναπνεύσει».

«Σ’ αυτές τις πολιτικές εκείνων που νομοθετούν εμείς θα είμαστε απέναντι. Και μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα διοργανώσουμε και θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση όλου του επιστημονικού κλάδου – όλων των επιστημόνων-, ενώνοντας δικηγόρους, μηχανικούς και τους υπόλοιπους κλάδους του επιστημονικού προσωπικού της χώρας» τόνισε.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου της χώρας και μίλησε για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση των κυβερνώντων απέναντι στους θεσμούς. «Εκείνοι που βρίσκονται είτε στη νομοθετική εξουσία είτε στην εκτελεστική, όπως είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί- θα έπρεπε πρωτίστως να είχανε δείξει οι ίδιοι πως κατανοούν τις δυσκολίες, μειώνοντας κάτω από το 1/3 τους μισθούς και τα επιδόματά τους, για να μπορέσουν να γίνουν πειστικοί στην κοινωνία. Οι μόνοι τελικά οι οποίοι δεν θα φεύγουνε από τη χώρα μας θα είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης