Έρευνα προς κάθε κατεύθυνση ξεκινά για τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο, κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί ακόμη και η συζήτηση όλων των προγραμματισμένων για την επόμενη ημέρα υποθέσεων, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που εξακολουθούσε να υπάρχει στο κτήριο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Ηλίας Ζαγοραιος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ενδχόμενες αξιόποινες πράξεις είτε αστυνομκιών είτε πολιτών που πρωτοστατούσαν στη διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς. Μεταξύ άλλων θα διαπιστωθεί αν η χρήση χημικών από τους αστυνομικούς έγινε έξω ή μέσα στο κτίριο με κίνδυνο για όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Ειρηνοδικείο, υπαλλήλους και άλλους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διατάχθηκε μία δεύτερη προκαταρκτική εξέταση με αφορμή την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο επικεφαλής της ΛΑΕ ΠαναγιώτηςΛαφαζάνης. Με την αναφορά του στρέφεται σε βάρος των αστυνομικών, για εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης