Συμβολικό εισιτήριο θα πληρώνουν οι επισκέπτες της Έδεσσας κατά την επίσκεψή τους στους καταρράκτες. Τη σχετική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με στόχο το μικρής αξίας αντίτιμο που θα καταβάλλεται, να αξιοποιείται για τη βελτίωση των υποδομών με αυτοχρηματοδότηση, για τη δυνατότητας παρακολούθησης της εικόνας της περιοχής των καταρρακτών σε καθημερινή βάση, και τέλος για την έκδοση μικρού φυλλαδίου με την ιστορία τους, αλλά και πληροφορίες για άλλα αξιοθέατα της περιοχής, το οποίο θα διανέμεται στους επισκέπτες μαζί με το εισιτήριο.

Για να τεθεί σε ισχύ το εισιτήριο, ο Δήμος Έδεσσας, περιμένει την έγκριση της σχετικής απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνεται από το Δήμο, με την απόφαση που ελήφθη, εκτός από την προφανή στόχευση, δηλαδή την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βελτίωση της κατάστασης στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, βασικός στόχος της ένταξης εισιτηρίου στους Καταρράκτες, είναι η επιμήκυνση της παραμονής των επισκεπτών στην πόλη και το Δήμο Έδεσσας γενικότερα.

Η ένταξη εισιτηρίου στους Καταρράκτες θα συνοδεύεται από ενημέρωση για το παρακείμενο Υπαίθριο Μουσείο Νερού που θα αξιοποιηθεί ανάλογα, το Βαρόσι και τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, όπως επίσης και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Δήμου μας που είναι οι λίμνες, ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου και το χιονοδρομικό κέντρο.

Με τη λογική αυτή επιχειρείται η διασύνδεση και αξιοποίηση όλων των σημαντικών επισκέψιμων σημείων του Δήμου Έδεσσας και η επιμήκυνση του χρόνου παραμονής του επισκέπτη ή και η διαμονή του στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος της πόλης θεωρεί, σίγουρο ότι οι επισκέπτες δεν θα αποθαρρυνθούν από το συμβολικό τίμημα που θα καταβάλλουν για να επισκεφθούν τους καταρράκτες, αλλά αντιθέτως αναμένεται ότι η αξιοποίηση και των άλλων επισκέψιμων χώρων.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης