Έξι χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε τρις ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη για την πολύκροτη υπόθεση του Παντείου ο προϊστάμενος του λογιστηρίου του Ιδρύματος, Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα τυπικά δημόσιος υπάλληλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από ένα χρόνο μάλιστα καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε 31 χρόνια κάθειρξη για κακοδιαχείριση-σκάνδαλο, 2,7 δις δραχμών, στο Πάντειο την περίοδο 1992-1998.

Παρά την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης όμως που του επιβλήθηκε, το 2005, χάρη στην απίστευτη γραφειοκρατία, η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αλλά σήμερα ακυρώθηκε προσωρινά από το Συμβούλιο της Επικρατείας…

Το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 1927/2013 απόφασή του ακύρωσε την πειθαρχική ποινή και έστειλε πίσω για νέα κρίση την υπόθεση στην υπόθεση στη Σύγκλητο του Παντείου Πανεπιστημίου η για να αποφασίσει. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους συμβούλους της Επικρατείας, «αρμόδιο όργανο για τις πειθαρχικές περιπτώσεις των ανωτάτων διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, σε πρώτο και τελευταίο βαθμό, είναι η Σύγκλητος κάθε Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ), η οποία ενεργεί ως υπηρεσιακό συμβούλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι έστω και τυπικά-προσωρινά ο καταδικασθείς προϊστάμενος του λογιστηρίου του Παντείου παραμένει δημόσιος υπάλληλος.

Η υπόθεση

Η πορεία της υπόθεσης του ξεκίνησε πειθαρχικά το 2001 και ένα χρόνο μετά, το υπηρεσιακό συμβούλιο του Διοικητικού Προσωπικού του Παντείου στις 27.5.2002 του επέβαλε προσωρινή παύση(!!!) πέντε μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών του.

Ο πρώην υπάλληλος υπέβαλε ένσταση επικαλούμενος ότι το συμβούλιο που επέβαλε την πειθαρχική ποινή είναι αναρμόδιο. Αρχικά η πειθαρχική ποινή ακυρώθηκε λόγω μη νόμιμης κλήτευσης του, ενώ στις 11.5.2004 αποφάσισε εκ νέου την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της προσωρινής παύσης πέντε μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών του.

Κατά της τελευταίας αυτής απόφασης άσκησε ένσταση ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης και τελικά εκδόθηκε η από 20.10.2005 απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία του επιβλήθηκε η οριστική παύση. Μόνο που η ποινή αυτή ακυρώθηκε από το ΣτΕ!!!

Διαβάστε επίσης:

Νέες «καμπάνες» για το οικονομικό σκάνδαλο στο Πάντειο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012, 13:46

Οι αποκαλύψεις του «Κίτρινου Τύπου» για το σκάνδαλο του Παντείου Πανεπιστημίου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 04:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης