Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνές από την ταινία «blow» θυμίζουν όσα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής νοτιοανατολικά της Ιθάκης.

Πλωτό του λιμενικού Ιθάκης εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο μετέφερε ένα τόνο ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς.

Όλα ξεκίνησαν μετά από τυχαίο έλεγχο που θέλησαν να πραγματοποιήσουν οι άνδρες του λιμενικού. Όταν οι δύο χειριστές-διακινητές αντιλήφθηκαν την παρουσία του λιμενικού, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Έρευνες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Άβυσσος)

Στην καταδίωξη που ακολούθησε, οι δύο χειριστές βλέποντας το κλοιό να στενεύει γύρω τους, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το σκάφος για να διαφύγουν στο εσωτερικό του νησιού.

Τελικά οι δύο επιβαίνοντες του ταχύπλοου κατάφεραν να το εγκαταλείψουν σε ερημική παραλία στην περιοχή Άβυσσος της Κεφαλονιάς και πέταξαν τα δέματα με τα ναρκωτικά στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να εφοδιάσουν με χασίς τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, λόγω και της καλοκαιρινής περιόδου, με τους χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πιο γνωστές περιοχές.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στο νησί με τη συνδρομή της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους, ωστόσο πληροφορίες της zougla.gr, αναφέρουν ότι η σύλληψη τους θεωρείται θέμα ολίγων ωρών.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας στη zougla.gr

Την ώρα που οι δύο δράστες εγκατέλειπαν το σκάφος με φορτίο… ένα τόνο χασίς στην παραλία «Λυγιά», μεταξύ του Άβυθου και του Αϊ Χέλη, λουόμενοι άρχισαν να τρέχουν, προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

Για την περιπέτεια που βίωσε κατά τη διάρκεια του περιστατικού μίλησε στη zougla.gr ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Το ταχύπλοο είχε προσαράξει και από μέσα πετάχτηκαν δύο τύποι. Στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν και πήραν το μονοπάτι που οδηγεί στις βίλες. Το ίδιο σκάφος τριγύριζε και χθες το απόγευμα στο ίδιο μέρος με επιβάτες δύο μεσήλικες και 4 κοπέλες. Μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις φωτογραφίες του kefaloniapress.gr:

(Η στιγμή που το φουσκωτό του Λιμενικού εντοπίζει το ταχύπλοο και καλεί τον κόσμο να απομακρυνθεί)


(Στη συνέχεια έρχεται και άλλο σκάφος για να βοηθήσει)

Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό:

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή «ΠΕΡΑ ΠΗΓΑΔΙ» Ιθάκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. του Υπολιμεναρχείου Ιθάκης, ταχύπλοο σκάφος με δύο επιβαίνοντες το οποίο αφού δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των Λιμενικών οργάνων, τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα την καταδίωξη αυτού.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι δύο χειριστές απέρριπταν στη θάλασσα μικρά δέματα που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Άμεσα στο σημείο και προς παροχή συνδρομής έσπευσαν πλωτά περιπολικά των Λιμενικών Αρχών Ζακύνθου και Κεφαλληνίας με αποτέλεσμα το ταχύπλοο σκάφος να προσαράξει στην παραλία «ΑΒΥΘΟ» Λειβαθούς Κεφαλληνίας και οι δύο επιβαίνοντες να τραπούν σε φυγή.

Στο ανωτέρω σκάφος διαπιστώθηκε η ύπαρξη μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών ενώ το προσωπικό των πλωτών περιπολικών Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή των προαναφερθέντων δεμάτων.
Το σκάφος καθώς και οι ναρκωτικές ουσίες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κεφαλληνίας όπου είναι σε εξέλιξη η καταμέτρησή τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και την Ελληνική Αστυνομία οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό των δραστών καθώς και του ιδιοκτήτη του εν λόγω σκάφους.

Διαβάστε επίσης:

Κινηματογραφική καταδίωξη σκάφους με ναρκωτικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης