Tην προκλητική ενέργεια της εταιρείας Jumbo, να χρησιμοποιήσει στο νέο κατάστημά της στον Ίασμο του νομού Ροδόπης, σε όλες τις πινακίδες (και στις από μεγαφώνου ανακοινώσεις), παράλληλα με την ελληνική και την τουρκική γλώσσα, καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Πολιτών «ΘΡΑΚΗ».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έφερε το θέμα στη Βουλή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έμελλε να το δούμε και αυτό. Ελληνική μεγαλοεπιχείρηση, που έχει να επιβάλλει τη χρήση της τουρκικής γλώσσας στο νεόδμητο κατάστημά της, στη Ροδόπη, στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Θράκης.

Ομολογώ, εδώ που έχουν έλθει τα πράγματα, ότι δεν με εντυπωσιάζει η βροντερή σιωπή των αρμοδίων κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών αρχών και άλλων φορέων. Απλά με θυμώνει, με εξοργίζει και επιβεβαιώνει – για μία ακόμα φορά – πόσο αναγκαίες είναι η φωνή και οι παρεμβάσεις του Συνδυασμού μας εθνικού σκοπού που αποφάσισα να δραστηριοποιηθεί στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια, με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και απλών φίλων μας που αγαπούν αυτόν εδώ τον τόπο.

Το κείμενο της δημόσιας διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θράκης, νομίζω ότι τα λέει όλα. Γι’ αυτό και το μετατρέπω σε Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία, μήπως και κάποιο φιλοτιμηθεί να αντιδράσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός κι αν το ξανασκεφθεί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας και αποσύρει από το κατάστημα του Ιάσμου τις τουρκόγλωσσες πινακίδες, αντιλαμβανόμενος, ότι το Προξενείο και τους σκοπούς του εξυπηρετούν. Του το κάνω ως έκκληση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης