Βαρύ ήταν το κλίμα χθες στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στην Καλαμάτα όπου μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του κ. Κατρούγκαλου μια γυναίκα σηκώθηκε από το πλήθος και κρατώντας ένα χαρτί που έγραφε «Ντροπή σας» κάθισε μπροστά στον ομιλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο υπουργός υποστήριξε πως «τελειώνει μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία δηλητηρίαζε την οικονομία. Και βέβαια δεν θέλαμε να τελειώσουμε την αξιολόγηση πάση θυσία, όπως έλεγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά θέλαμε να την κλείσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα μέτρα».

Εκτίμησε ακόμη πως «ως το 2028 δεν θα έχουμε επιβάρυνση πάνω από το 15% του ΑΕΠ στην αποπληρωμή του χρέους» και ως μέτρο σύγκρισης ανέφερε ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό είναι 18%.

Κατά τον υπουργό «τα μνημόνια είναι συμπυκνωμένος αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ και δυστυχώς για την Ευρώπη, αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονταν σε όλες τις χώρες, άρα το στοίχημά μας ήταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πως θα αναστρέφαμε αυτή την συνταγή που μας είχε προταθεί ως φάρμακο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 προσπάθησε να το ανατρέψει αυτό όμως «υπερτιμήσαμε ιδιαίτερα το βαθμό που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποτιμήσαμε νεοφιλελεύθερους κύκλους που δεν ήθελαν μέσω της Ελλάδας να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες πολιτικές».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του τον λόγο έλαβε ένας πολίτης ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κατρούγκαλο του είπε πως θα έπρεπε να ντρέπεται «γιατί είστε και συνταγματολόγος. Κάνατε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο!».

Οι δηλώσεις αυτές του εν λόγω πολίτη προκάλεσαν αντιδράσεις από ορισμένους, οι οποίοι ζήτησαν να βγει από την αίθουσα.

Η ένταση συνεχίστηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο ότι ο πολίτης εξήλθε της αιθούσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης