Στη διαπίστωση ότι οι ακτές των δήμων της Ανατολικής Αττικής, από την Βούλα μέχρι και το Σούνιο, παραμένουν καθαρές και ανεπηρέαστες από την πετρελαιοκηλίδα του ναυαγίου «Αγ Ζώνη», κατέληξε, κλιμάκιο της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας, μετά την αυτοψία και τον μακροσκοπικό έλεγχο που διενήργησε το πρωί κατά μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού εντός των διοικητικών ορίων της. 

Με έγγραφό του στους τέσσερις δήμους του νότιου παραλιακού μετώπου (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής), ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ενημερώνει τις δημοτικές αρχές για τα αποτελέσματα και τους ζητά να ενημερωθεί η Περιφέρεια Αττικής σε περίπτωση που διαπιστώσουν ρύπανση στις ακτές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του, για τον περιορισμό (με πλωτό φράγμα) της πετρελαιοκηλίδας καθώς και την απορρύπανση των ακτών και την αποκατάσταση της θάλασσας και του παράκτιου μετώπου. Ο κ. Φιλίππου διαπίστωσε ότι χάρη στις άμεσες συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης αποτράπηκε η εξάπλωση της ρύπανσης και στις υπόλοιπες ακτές του Σαρωνικού προς τον νότο.

Στο μεταξύ, ειδικά σκάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λιμενικού Σώματος, λίγο αργότερα κατέπλευσαν σε σημείο εντός του συγκεκριμένου φράγματος όπου είχε «παγιδευτεί» πετρελαιοκηλίδα προκειμένου να την περισυλλέξουν κάνοντας ταυτόχρονα και καθαρισμό των υδάτων. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα θετική καθώς το φράγμα συνέβαλε στην σταθεροποίηση της πετρελαιοκηλίδας επιτρέποντας έτσι στα απορρυπαντικά πλοία, με τη συνδρομή των σκαφών της εταιρείας «North Aegean Slops» και τη πολιτική προστασίας του Δήμου, να επιτελέσουν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα το έργο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης