Αύξηση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η ζέστη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από την Πέμπτη και την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Το προσεχές κύμα ζέστης θα είναι ισχυρό και θα είναι το πρώτο το οποίο θα οδηγήσει τον υδράργυρο στα μεγαλύτερα επίπεδα μέχρι στιγμής για το φετινό καλοκαίρι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για αυτή την άνοδο της θερμοκρασίας είναι η μετακίνηση πολύ θερμών μαζών από την Αφρική βορειοανατολικότερα όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη ο οποίος δείχνει τη θερμοκρασία του αέρα στα 1500μ :

Οι πολύ θερμές μάζες θα κινηθούν βορειοανατολικά αρχικά και μετά ανατολικά αποχωρώντας από τη χώρα μας από την Κυριακή το βράδυ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα από την Πέμπτη 01-08 η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει τους 37c στην Αθήνα και τους 38c με 39c στα υπόλοιπα κεντρικά και κυρίως στην Θεσσαλία και στις ευάλωτες περιοχές όπως η Λάρισα.

Την Παρασκευή 02-08 το θερμόμετρο θα αρχίσει τη γενικευμένη άνοδο φτάνοντας τους 39c με 40c στα κεντρικά ενώ στην Αθήνα θα φτάσει τους 38c με την ελάχιστη το βράδυ λόγω της ενίσχυσης της θερμονησίδας της πόλης να μην πέφτει κάτω από τους 29c με 30c.

To Σάββατο 03-08 θα κορυφωθεί το φαινόμενο με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας σε πολύ υψηλά επίπεδα φτάνοντας στην Αθήνα τους 40c και στα υπόλοιπα κεντρικά ηπειρωτικά τους 42c με 43c, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4c χαμηλότερη. 

Την Κυριακή 04-08 θα ξεκινήσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία όμως θα γίνει αισθητή από αργά το βράδυ και κυρίως τη Δευτέρα. Το μεσημέρι της Κυριακής ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 40c στα κεντρικά ηπειρωτικά και τους 37c στην Αθήνα.

Ακολουθεί πρόγνωση μέγιστων θερμοκρασιών για διάφορες πόλεις της χώρας για το τριήμερο 02 έως 04 Αυγούστου 2019.

H τάση δείχνει νέο κύμα πιο ισχυρού καύσωνα (express) για τις 07-08 / Αυγούστου το οποίο από ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία θα είναι πιο ισχυρό από το προσεχές (02-04/08).

Τα στοιχεία ακόμη δεν είναι απόλυτα ακριβή ώστε να βγάλουμε συμπέρασμα στο προγνωστικό κομμάτι αλλά ως εκτίμηση (εάν και εφόσον επαληθευτούν τα δεδομένα που υφίστανται σήμερα) διαφαίνονται θερμοκρασίες πάνω από 43c . 

Ακολουθεί χάρτης με τις θερμοκρασίες στα 1500μ για τις 08/08 :

Πηγή: Μeteoclub

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης