Στο Νοσοκομείο Παίδων φιλοξενούνται πλέον από την Τετάρτη τα τέσσερα παιδιά που τις ημέρες μετά το Πάσχα παραδόθηκαν από τη μητέρα τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Οι υπηρεσίες γνωμοδότησαν αρνητικά για την επιστροφή τους στο οικογενειακό περιβάλλον, ή και σε συγγενικό, ενώ με εισαγγελική πλέον παραγγελία κινούνται οι διαδικασίες για να οδηγηθούν σε ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός οικογένειας

Οι γονείς των τεσσάρων παιδιών που κατοικούν στην Αθήνα βρέθηκαν τις ημέρες του Πάσχα στη Μεσσηνία. Την Πέμπτη μετά το Πάσχα η μητέρα, έχοντας και τα τέσσερα παιδιά μαζί της, αρχικά πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και εν συνεχεία στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου και τα παρέδωσε.

Τα παιδάκια, ηλικίας από 8 μηνών έως και 7 χρόνων (3 αγοράκια, ένα κοριτσάκι), με μέριμνα της Εισαγγελίας, οδηγήθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου φιλοξενήθηκαν μέχρι την Τετάρτη στην Παιδιατρική Κλινική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα παιδιά, αλλά και τους δύο γονείς, είχαν συνεχή επαφή και επικοινωνία τόσο η κοινωνική λειτουργός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσο και κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος από την έδρα της υπηρεσίας στην Περιφέρεια. Κι όλα αυτά σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σε ίδρυμα

Όλο αυτό το διάστημα έγινε διερεύνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος των παιδιών με κύριο μέλημα την προστασία τους, ενώ οι δύο γονείς τους εμφανίστηκαν τις επόμενες ημέρες μετανιωμένοι και ζήτησαν να πάρουν πίσω τα παιδιά και να τα μεγαλώσουν, λέγοντας πως ό,τι έγινε ήταν μια κακή στιγμή, έπειτα από έναν περιστασιακό τσακωμού του ζευγαριού.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες, όμως, όπως όλα δείχνουν, κατέληξαν στο συμπέρασμα- στο πόρισμά τους που κοινοποίησαν στην Εισαγγελία- ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά δεν πρέπει να επιστρέψουν στο οικογενειακό περιβάλλον.

Έτσι, με εισαγγελική παραγγελία την Τετάρτη δόθηκε το πράσινο φως και με όχημα της Αστυνομίας, συνοδεία δύο γυναικών αστυνομικών και της κοινωνικής λειτουργού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αθηνάς Μαγκουρίλου, τα τέσσερα παιδιά οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων για περαιτέρω εξετάσεις και παιδοψυχιατρικό έλεγχο.

Σκοπός είναι στη συνέχεια να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης