Τη βαθύτατη ανησυχία του για τη ροή των μεταναστών από την Ειδομένη προς το κέντρο της Αθήνας εξέφρασε ο δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι δεν θα επιτρέψει φαινόμενα όπως αυτό της πλατείας Βικτωρίας και εστιάζοντας στη σημασία της επαναπροώθησης των παράτυπων μεταναστών προς την Τουρκία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε το πρόβλημα πιο μεγάλο ενδεχομένως και από το ίδιο το προσφυγικό γιατί όπως είπε «είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να πάρουν άσυλο, δεν είναι πρόσφυγες, είναι οικονομικοί μετανάστες», απλά «επωφελήθηκαν από την ευκαιρία που περνάγαν οι πρόσφυγες, έχουν έρθει και αυτοί, γι’ αυτό και μιλάγαμε και για μεικτές ροές μεταναστών και προσφύγων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο «ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων αυτών» να «εγκλωβιστεί στην Αθήνα» κάτι που ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να γίνει «απρογραμμάτιστα και να επιστρέψουμε στις παλιότερες εποχές». «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο εάν συμβεί το κακό σενάριο» ανέφερε σε δηλώσεις του στο «Mega».

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας πρέπει να γίνει αποτελεσματική κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη υποστήριξης των προσπαθειών της Frontex.

«Πρέπει να αφήσουμε πλέον οποιοδήποτε επιχείρημα που εμποδίζει την Frontex να δράσει, πρέπει να συνεργαστούμε με τη Frontex, η Frontex είναι ευρωπαϊκή δύναμη, άρα και ελληνική. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Όταν μιλάμε για την ΕΕ μιλάμε για τη δεύτερη πατρίδα μας» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης