Μετά από μια περιοδεία σε 35 νόμους μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς μίλησε χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο σε εκατοντάδες στελέχη από την Αθήνα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

«Έχει ανοίξει ένα ιστορικό παράθυρο και είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με ό,τι μας κρατά στο παρελθόν για να προχωρήσουμε μπροστά. Εμείς πρέπει να το κάνουμε τώρα, εμείς πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει έκανε μια χάρη. Ό,τι ψέμα ήταν να λεχθεί στη χώρα, το είπε ο κ. Τσίπρας. Η αλήθεια πια είναι μονόδρομος. Έχουμε μια ιστορική, για τα δεδομένα της χώρας, ευκαιρία. Να πούμε αλήθειες, ακόμα και τις πιο σκληρές αλήθειες, γιατί αυτό περιμένει ο κόσμος από εμάς», ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι Κεντροαριστερά «με τις δικές μας παραδόσεις είναι: η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, η δημοκρατία, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ανεξάρτητες αρχές». «Αυτά εμείς πρέπει να τα υπερασπιστούμε. Όποιος τα καταπολεμά αυτά δεν έχει καμιά σχέση με την παράδοση της Κεντροαριστεράς», τόνισε.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «η αξιοκρατία θα πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα του προοδευτικού προγραμματικού λόγου της Δημοκρατικής Παράταξης». «Δεν πάμε σε παλινόρθωση του κρατισμού και των συντεχνιών, δεν πάμε να φτιάξουμε ένα «τσιμέντο» ψηφοφόρων για να έχουμε μεθαύριο μία θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν πάμε να διαιωνίσουμε την παρουσία μας αφού έχουμε χρεοκοπήσει τη χώρα. Πάμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές για να φέρουμε αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα. Δεν είναι η αξιοκρατία συνώνυμο μιας ελίτ, η αξιοκρατία στο δημόσιο εξυπηρετεί τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους. Η αξιοκρατία είναι συνώνυμο της κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης