Mε συγκεκριμένα έργα, δράσεις και πολιτικές, ο δήμος Αθηναίων αποδεικνύει στην πράξη την προσήλωσή του στα ίσα δικαιώματα, την προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και την προστασία των μειονοτήτων.

Σε δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τονίζει ότι «η μάχη κατά της ξενοφοβίας, της ρατσιστικής βίας και κάθε είδους διακρίσεων δεν είναι ζήτημα διακηρύξεων και καλών προθέσεων, αλλά καθημερινής πρακτικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων υπογραμμίζει την καταδίκη, ύστερα από μήνυση του κ. Καμίνη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τη συμβολή του δήμου στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος με τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, στον «Ελαιώνα» πρότυπης δομής φιλοξενίας, τη στήριξή του στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, την υπογραφή από τον κ. Καμίνη του πρώτου Συμφώνου Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού, τη διοργάνωση υπό την αιγίδα του gay pride της Αθήνας, τη δωρεάν φροντίδα όλων από τα Δημοτικά Ιατρεία, τη φιλοξενία προσφυγόπουλων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του, το ανοιχτό συσσίτιο από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς την προσκόμιση κανενός απολύτως δικαιολογητικού κ.α

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης