Ούτε τα δικανικά τερτίπια του καλύτερου ποινικολόγου της Ελλάδας -κατά δική του δήλωση- ούτε και οι απειλές κατά δικαστικών λειτουργών από τον συνήγορο του Γιάννη Κουρτάκη Αλέξη Κούγια κατάφεραν να αποσοβήσουν το μοιραίο. Ο Γιάννης Κουρτάκης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμηση του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο άτομο καταδικάζεται για συκοφαντική δυσφήμηση και, όπως φαίνεται, δFεν θα είναι και η τελευταία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας για άλλη μία φορά εκστόμισε απειλές κατά δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά τη δουλειά τους, αλλά, όλως συμπτωματικώς, οι υποθέσεις τις οποίες διαχειρίζονται οι συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί αφορούν είτε τον κ. Κουρτάκη είτε το μεγάλο αφεντικό του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τελικά, όπως καταγράφεται και από το δικαστικό ρεπορτάζ, δεν είναι μόνο οι 18 μήνες φυλάκιση που εισέπραξε ο εκδότης των «Παραπολιτικών» αλλά είναι και η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Άλλο ένα ράπισμα από τη Δικαιοσύνη για την προσωπική του συλλογή.

Η δίκη

Έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2017, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, την Τρίτη 29 Μαΐου, έκρινε ένοχο τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Ιωάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία σε βάρος του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση 18 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταπέλτης σε βάρος του ήταν κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας Παγώνα Ζάκκα, η οποία πρότεινε μάλιστα να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον γνωστό εκδότη, πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι ο κατηγορούμενος είχε δικαστεί και άλλη φορά για δυσφήμηση και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και σε 24 μήνες φυλάκιση για εξύβριση σε βάρος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και συκοφαντική δυσφήμηση των παιδιών του υπουργού.

Κατά την αγόρευσή του στη δίκη της περασμένης Τρίτης, ο συνήγορος του κ. Κουρτάκη, Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε τους εισαγγελικούς λειτουργούς κ. Ντογιάκο και κ. Τζίβα, ενώ ο συνήγορος του κ. Πατέρα, Γιάννης Απατσίδης, έκανε λόγο για διαχρονική στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών εκ μέρους του κ. Κουρτάκη και για κατασκευασμένα συκοφαντικά δημοσιεύματα που κατατείνουν στην οργανωμένη βλάβη του εντολέα του καθώς κι άλλων ατόμων. Το δικαστήριο διαβίβασε τα πρακτικά της δίκης στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα

Στο επίκεντρο της δικαστικής απόφασης βρέθηκαν επτά δημοσιεύματα στη στήλη «Πολίτικος Καφές» της εβδομαδιαίας εφημερίδας, στα οποία ο κ. Κουρτάκης κατηγορούσε τον εφοπλιστή για διαπλεκόμενες σχέσεις με τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ειδικότερα, μέσω των δημοσιευμάτων, ισχυριζόταν ότι ο γιος του κ. Ντογιάκου εργάζεται στις επιχειρήσεις του κ. Πατέρα και ότι ο εισαγγελέας απολαμβάνει δωρεάν διακοπές ως φιλοξενούμενος του εφοπλιστή σε καμπάνα του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Δεν ήταν όμως η μοναδική αναφορά καθώς ο εκδότης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ, είχε αναφέρει ότι «οι πάντες μπορούν να καταλάβουν πόσο αντικειμενικός είναι ο γνωστός και ως Παναθηναϊκάκιας κ. Ντογιάκος», προσθέτοντας ότι, όπως λέγεται, ο γιος του εισαγγελέα εργάζεται σε εταιρεία του εφοπλιστή Ν. Πατέρα, ενώ ο ίδιος ο εισαγγελέας κάνει δωρεάν διακοπές μέσω του εφοπλιστή στον Αστέρα.

«Ο κ. Ντογιάκος είναι γνωστό ότι διατηρεί καλές σχέσεις με Βγενόπουλο και Πατέρα. Κάποιοι λένε ότι ο γιος Ντογιάκου εργάζεται στις επιχειρήσεις Πατέρα. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο Πατέρας φιλοξενεί τον Ντογιάκο σε καμπάνα στον Αστέρα. Κι επειδή χθες είχαμε εξέλιξη με τον κύριο Μαρινάκη, να καταλάβουμε πόσο αντικειμενικός είναι ο κ. Ντογιάκος. Έχει στοχοποιήσει τα ”Παραπολιτικά” επειδή άνοιξαν έναν φάκελο που τον αφορά» είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης