Φίλιππος Καραμέτος – Χρήστος Μαζάνης 

Στα … μαλακά έπεσε ο Γ. Καρατζαφέρης ο όποιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με 3ετη αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες επί τρείς χρονιές άλλα έγιναν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί του για τις off shore που τον έφεραν στο κάδρο της Δικαιοσύνης.

Απολογούμενος ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ ο όποιος ήταν πάρων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έριξε το φταίξιμο στη… λογίστριά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γ. Καρατζαφερης ήταν κατηγορούμενος για τις δηλώσεις πόθεν ισχύς τριών ετών με δυο αδικήματα σε βαθμό πλημ/τος.

-ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 (η αρχική δίωξη ήταν κακούργημα) και

– συμμετοχή στις offshore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το δικαστήριο, αθώωσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την κατηγορία της συμμετοχής σε off-shore (Catalina και Homeric) ενώ έκρινε ότι δεν προέκυψε πως κατείχε ακίνητο (σ.σ σπίτι) στις Βρυξέλλες. Επιπλέον τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Η εμπλοκή του Γ. Καρατζαφέρη με τις off shore ήρθε μέσα από την δικογραφία των εξοπλιστικών Super Puma. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του από το 1994 έως το 1996 την επίμαχη off-shore, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Sunshine, ενώ μετά έγινε λογαριασμός trust.

Η περιουσία του trust όμως δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες, από αμέλεια, όπως υποστηρίχθηκε της λογίστριας του.

«Στην απολογία του ο κ.Καρατζαφέρης είπε πως «το μειονέκτημά μου είναι ότι εμπιστεύτηκα ανθρώπους. Όπως την λογίστρια μου, αλλά και κάποιους ανθρώπους που με πρόδωσαν και έριξαν το κόμμα στο 3%… Που να ξέρω ότι η λογίστρια του κόμματος, η καθ’όλα ειδική θα άφηνε όλα αυτά τα κενά… Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος, γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου» είπε στην απολογία του ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο zougla.gr τόνισε ότι για την πρώτη κατηγορία θα ασκηθεί έφεση, ευελπιστώντας στην πλήρη αθώωση του κ. Καρατζαφέρη.

H δήλωση του κ. Ραγκούση στο zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης