Βέβαιος πως ο καταδικασμένος πρωτοδίκως σε ισόβια Βαγγέλης Στεφανάκης είχε χτυπήσει την 23χρονη Φαίη Μπλάχα εμφανίστηκε, καταθέτοντας, ο φίλος του κατηγορουμένου ο οποίος μετέφερε, το μοιραίο βράδυ της 6ης Απριλίου 2014, με το αυτοκίνητό του, βαριά τραυματισμένη την άτυχη κοπέλα στο νοσοκομείο, όπου λίγες ημέρες αργότερα πέθανε.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη για την άγρια δολοφονία της 23χρονης Φαίης, ο μάρτυρας Αθανάσιος Κάκαρης υποστήριξε πως η κοπέλα «ήταν τελείως ακίνητη, αναίσθητη με χτυπήματα στο πρόσωπο και μελανιές στο δεξί μάγουλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος ο οποίος πήρε από το αυτοκίνητό αγκαλιά τη Φαίη, την έβαλε στο αυτοκίνητο του μάρτυρα και αγχωμένος μονολογούσε: «Πω , πω τι μ… έκανα , το κοριτσάκι μου…».

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι είχε κάνει κάποιο κακό στη Φαίη;

Μάρτυρας: Ναι, εγώ προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Μετά, ο Βαγγέλης τηλεφώνησε στην αδελφή της Φαίης, την Μαριαλένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Τι της είπε;

Μάρτυρας: Της έλεγε «σε χρειάζομαι, έλα εδώ» μετά απομακρύνθηκε και δεν άκουγα.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως η Μαριαλένα δεν ήξερε πώς να πάει στο νοσοκομείο και για τον λόγο αυτό έκλεισαν ραντεβού στη Μεσογείων όπου και την συνάντησαν μαζί με τον κατηγορούμενο.

«Στο νοσοκομείο η Μαριαλένα είπε “πώς θα το κάνουμε, τι θα πούμε;”. Μας είπε να πούμε ότι βρήκα εγώ τη Φαίη στον δρόμο, τυχαία, κοντά στο σπίτι της ειδοποίησα τον φίλο μου και εκείνος τον Βαγγέλη και την πήγαμε στο νοσοκομείο».

Πρόεδρος: Αυτά τα άκουγε ο κατηγορούμενος και συμφωνούσε;

Μάρτυρας: Ναι. Τα ψέματα προορίζονταν για τον πατέρα της όπως μας είπε. Εκείνη θα τα έλεγε…

Πρόεδρος: Εσείς δεν ξέρατε ότι η Φαίη είχε χτυπηθεί από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Το είχα υποψιαστεί αλλά δεν το ήξερα, δεν το είχαμε κουβεντιάσει.

Πρόεδρος: Η Μαριαλένα ήταν σε ήρεμη κατάσταση;

Μάρτυρας : Ήταν ήρεμη. Εγώ της είπα «πες ότι θέλεις στην οικογένεια σου». Την άλλη ημέρα μου τηλεφώνησε ο φίλος μου για να πάμε στην αστυνομία να δώσουμε κατάθεση…

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, η Μαριαλένα ήταν αυτή που τον καθοδήγησε τι να πει στους αστυνομικούς, επαναλαμβάνοντας δηλαδή όσα κι εκείνη είπε, ότι η Φαίη βρέθηκε εγκαταλειμμένη στον δρόμο.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε να πείτε: «πες ότι σου είπα να πεις , μην με κάψεις».

Μάρτυρας: Ναι.

Τελικά, ο μάρτυρας καταθέτοντας στην αστυνομία έδωσε τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ, δηλαδή ότι είδε τη Φαίη και τον κατηγορούμενο για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του φίλου του.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως επισκεπτόταν καθημερινά τη Φαίη στο νοσοκομείο αλλά δεν συνάντησε εκεί ποτέ την αδελφή του, ενώ ο κατηγορούμενος του τηλεφώνησε για να μάθει για την υγεία της.

Μάρτυρας: Τις επόμενες ημέρες έμαθα πως τραυματίστηκε η Φαίη, ότι δηλαδή τη χτύπησε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Φαινόταν να υποφέρει ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ήταν ταραγμένος, αγχωμένος, ανησυχούσε, τον ενδιέφερε η κατάσταση της. Ήταν ένας άνθρωπος που γνώρισα εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να πω και πολλά.

Πρόεδρος: Μάθατε εκ των υστέρων αν είχαν προβλήματα μεταξύ τους;

Μάρτυρας: Στο νοσοκομείο είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις. Είχα ακούσει πως ο κατηγορούμενος είχε σχέση και με τις δυο.

Πρόεδρος: Τι άποψη έχετε διαμορφώσει. Τι έγινε εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τη Φαίη αλλά με ποιον τρόπο και με τι δεν μπορώ να το πω.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης ενώ στην αδελφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλάχα έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή, για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης