Λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γ. Δραγάτση για τα 5,5 εκ. ευρώ που βρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ στην Ελβετία.

Μετά την κατάθεσή του ο κ.Παπασταύρου αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις, ενώ ο συνήγορός του Οβαδίας Ναμίας είπε ότι θα σταλεί ανακοίνωση για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπασταύρου θεωρείται ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η κλήση του σε ανωμοτί κατάθεση, για δυο κακουργήματα, από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκ. ευρώ στην τράπεζα HSBC που εντοπίστηκε στην πολυσυζητημένη λίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε ο κ. Παπασταύρου με τον πατέρα του, που έχει πεθάνει, αλλά και τη μητέρα του η οποία, επίσης, κλήθηκε ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Το άλλοτε «δεξί χέρι» του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να υποστηρίζει ότι υπήρξε διαχειριστής λογαριασμού του Ελληνοισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και τα κεφάλαια που καταγράφονται ανήκουν σε εκείνον. Ωστόσο, δεύτερος πληρεξούσιος στον επίμαχο λογαριασμό εμφανιζόταν ο πατέρας του και ως τρίτη η μητέρα του.

Ο κ. Παπασταύρου, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, είναι απαραίτητο στις εξηγήσεις του να προσκομίσει το σχετικό πληρεξούσιο ή άλλα στοιχεία και παραστατικά τα οποία θα αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του ενώ θεωρείται βέβαιο πως τα ίδια έγγραφα αναμένεται να ζητηθούν και από τον κ. Μιωνή ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος του Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά έχει ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο με τη δικαιοσύνη. Η εισαγγελέας Ελένη Σίσκου ερευνά το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στη διάρκεια κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει τα αποτελέσματα των ελέγχων των οικονομικών εισαγγελέων προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το συγκεκριμένο αδίκημα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Aλέξανδρος Ζωντανός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης