Καταγγελία σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλατεία του Αϊ-Γιάννη στην Αγία Παρασκευή έστειλε αναγνώστης στο zougla.gr.

Η καταγγελία:

Μια βδομάδα πριν (14/9/14) είχαμε ασχοληθεί με την πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής, την πλατεία του Αϊ-Γιάννη και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Είναι η δεύτερη πιο πολυσύχναστη πλατεία και η πλατεία με τις καφετέριες και τα μπαρ που προσελκύουν κόσμο και πέραν των συνόρων της πόλης μας. Φυσικό και επόμενο να χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και συχνότερη καθαριότητα. Αντ’ αυτού η πλατεία δείχνει εγκαταλελειμμένη από τους πάντες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εκείνο το άρθρο είχαμε επισημάνει την άθλια κατάσταση του σιντριβανιού, τα γραμμένα σκαλιά του μικρού θεάτρου, τη γραμμένη τσουλήθρα και τις καταστροφές που έχουν συντελεστεί. Υποθέσαμε ότι, μιας και έως τότε όλα αυτά δεν είχαν γίνει αντιληπτά (!), κάποιος από τη διοίκηση του Δήμου θα πρόσεχε το άρθρο και θα ενεργοποιούνταν.

Μάταια όμως! Πλήρης αδιαφορία!

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω …

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δεύτερη επίσκεψή μας σήμερα (20/9/2014) αντικρίσαμε την πλατεία στην ίδια και χειρότερη κατάσταση. Τα σκουπίδια έχουν πολλαπλασιαστεί –αφού κανείς δεν μάζεψε τα προηγούμενα– και το σιντριβάνι εξακολουθεί να αποτελεί εστία μόλυνσης. Τα νερά του έχουν το μόνιμο καφέ χρώμα, γεμάτα με όλων των λογιών τα σκουπίδια, σπασμένα γυαλιά και τα λήμματα. Η φωτογραφία δείχνει ακριβώς την εικόνα που παρουσιάζει. Τρεις τεχνητές λίμνες με όλους τους «κατοίκους» ενός βάλτου. Τόπος καλλιέργειας μικροβίων. Και το χειρότερο είναι ότι συναντήσαμε μικρά παιδιά να παίζουν γύρω τους!

Μετά από εκείνο το άρθρο, όπου υποδείξαμε και φρεάτια στην Αγίου Ιωάννου εντελώς βουλωμένα, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ι. Σιδέρης εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας τη συνεργασία των δημοτών στο θέμα των φρεατίων, για την πλατεία ούτε λόγος!

Κε Αντιδήμαρχε, εδώ και μια βδομάδα επισημάναμε την άθλια, επικίνδυνη και ρυπαρή κατάσταση της πλατείας, δεν θα κάνετε κάτι;

Γύρω από την πλατεία κατοικούν δημότες που πληρώνουν τέλη για να ζουν ανθρώπινα, να ανασαίνουν καθαρό αέρα και να μπορούν τα παιδιά τους να παίζουν με ασφάλεια, θα ενδιαφερθεί κάποιος γι’ αυτούς;

Σήμερα από την πλατεία του Αϊ-Γιάννη ξεκίνησε η 12η λαμπαδηδρομία (όχι φυσικά μέσα από αυτή, αλλά από την απέναντι γωνία), έκανε κάποιος τον κόπο να ρίξει μια ματιά για του λόγου το αληθές; Ή εθελοτυφλείτε;

Κάποτε φωνάζατε και κατηγορούσατε τα κακώς κείμενα της παλιάς Διοίκησης και υποσχόσαστε ότι θα φροντίσετε την καθημερινότητα των Αγιοπαρασκευιωτών, αλήθεια, πότε θα γίνει αυτό;

Κάποιοι συνδημότες μας λένε ότι η νέα Διοίκηση του Δήμου χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί, και δεν θα διαφωνήσω μ’ αυτό, όμως υπάρχουν προβλήματα στην πόλη που η αντιμετώπισή τους δεν έχει περιθώριο χρόνου. Πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Τα επισημαίνουμε ώστε η Διοίκηση του Δήμου να φροντίσει γι’ αυτά κι αυτή κωφεύει. Όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις (ασθένεια κατοίκων, επιδημία λόγω μικροβίων) θα είναι πλέον αργά.

Κύριοι της Διοίκησης, η υγεία των δημοτών πρέπει να τοποθετηθεί πάνω απ’ όλα. 

Ως κάτοικοι αυτής της πόλης χρειαζόμαστε χώρους καθαρούς και ασφαλείς για μας και τα παιδιά μας, μη μας τους στερείτε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης