Kαταγγελία για τη συμπεριφορά ενός οδηγού του ΟΑΣΑ έστειλε αναγνώστης στο zougla.gr. Όπως αναφέρεται στο κείμενό του, ο εν λόγω οδηγός έφτασε σε σημείο μεταξύ άλλων, να απαιτήσει από ηλικιωμένη γυναίκα να αποβιβαστεί από συγκεκριμένη πόρτα του λεωφορείου. Παράλληλα, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, του επιτέθηκε φραστικά, ενώ μπλόκαρε με το όχημα και τον δρόμο, λόγω του συμβάντος. Μάλιστα ο καταγγέλων επισύναψε και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η διαμάχη που είχε με τον οδηγό.

Αναλυτικά η καταγγελία του πολίτη η οποία στάλθηκε στον ΟΑΣΑ:  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις 19 Ιουνίου 2018, ώρα περίπου 2.00ΜΜ στο δρομολόγιο Α13 από Περιστέρι προς Ομόνοια, με αριθμό κυκλοφορίας οχήματος ΥΝΡ-9183, επιβιβάστηκα στην στάση “Αστυνομία”, αφότου ο οδηγός έδειξε τα πρώτα σημάδια της προκλητικής συμπεριφοράς του μη ανοίγοντας μου την μεσαία θύρα επιβίβασης με το πρόσχημα ότι δεν σήκωσα το χέρι, κάτι που μου δήλωσε έπειτα όταν εξελήχθηκε το συμβάν, καθώς ουδέποτε είχα έως τότε οποιαδήποτε επαφή με εκείνον. Η άρνηση επιβίβασης μου συνέβη την στιγμή που βρισκόμουν εντός ορίων στάσης μπροστά στην μεσαία θύρα, και πλήθος άλλων επιβατών επιβιβαζόνταν από τις άλλες θύρες, ή και περίμεναν να επιβιβαστούν μαζί με εμένα.

Στην στάση Κάδμου λίγα λεπτά αργότερα συνεχίστηκε η προκλητική συμπεριφορά του ιδίου, όταν μια ηλικιωμένη επιβάτηδα που καθόταν σε μια από τις “ανάποδες” μπροσθηνές θέσεις, πάτησε το κουμπί στάσης και έπειτα κατευθύνθηκε προς την μεσαία θύρα για αποβίβαση. Ο οδηγός αρνήθηκε να ανοίξει την μεσαία πόρτα λέγοντας της με επιθετικό τρόπο “Δεν ανοίγω έλα να κατέβεις μπροστά, για να μάθεις ποιο κουμπί να πατάς”.

Η φραστική παρενόχληση του οδηγού προς εμένα ξεκινάει στην στάση “Αρμονία” όπου αποβιβάστηκε κάποιος επιβάτης με τον οποίο συζητούσα, όταν εκείνος με ρώτησε “Για να δούμε, θα ανοίξει την μεσαία πόρτα;” και του απάντησα δια μέσω χιούμορ πως “Ε, το πολύ πολύ να σε αποβιβάσει από την πόρτα που θέλει εκείνος”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με προκλητικό τρόπο και χωρίς να έχω απευθυνθεί στον ίδιο, ο οδηγός καθώς ήταν σταματημένος στην στάση “Αρμονία” μου λέει κοιτάζοντας με από τον καθρέφτη “Εσύ γιατί μιλάς τώρα; Θα ανοίξω να κατέβεις γιατί όταν μπήκες δεν σε άκουσα να χτυπάς εισητήριο”.

Αμέσως του λέω πως με συκωφαντεί και κατευθύνομαι στο μπροστηνό επικυρωτικό μηχάνημα με την Ath.Ena Card που διαθέτω με μηνιαία επιφόρτηση (αριθμός κάρτας …462), την οποία τοποθετώ και του δείχνω πως εμφανίζει το μύνημα “Έχει ήδη επικυρωθεί”.

Ο οδηγός ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ το δρομολόγιο, και σταματημένος λίγα μέτρα απο την στάση ξεκινάει καυγά με εμένα άνευ λόγου παρενοχλόντας με φραστικά συνεχώς με προσχήματα όπως το πως πρέπει να κάτσω καλα γιατί δεν έχω δικαίωμα να μιλάω.

Καθώς υποστήριζα τον εαυτό μου στα λεγόμενα του, προσπαθούσα να εξέλθω του οχήματος κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω, έτσι ένιωσα να ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ η σωματική μου ακεραιότητα και ζήτούσα να ανοίξει την πόρτα να κατέβω, κάτι που φάνηκε συνεχώς να αγνοεί και προέβηκε μόνο κατόπιν του είπα πως αν δεν ανοίξει την πόρτα να αποβιβαστώ, καθώς βρισκόμασταν σε στάση, αυτό θα σημαίνει πως βρίσκομαι υπό παράνομη κατακράτηση του ιδίου.

Μου απόδιδε ψευδής κατηγορίες πως τον παρεμποδίζω να οδηγεί και θέτω σε κίνδυνο το λεωφορείο και τους επιβάτες, την στιγμή που ήμουν εγκλωβισμένος μέσα σε αυτό και βρισκόταν ΕΝ ΣΤΑΣΗ.

Του είπα πως καταγράφω το γεγονός και θα γράψω τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος για να προβώ σε καταγγελία, και ο οδηγός εξαγριώθηκε και συνέχισε να με παρενοχλεί καθώς εγώ βρισκόμουν πεζός στην οδό Λένορμαν!

Το γεγονός συνεχίστηκε για ακόμη περίπου 3 λεπτά στα οποία ο οδηγός είχε σταθμέυσει το λεωφορείο στην οδό Λένορμαν, είχε διακόψει το δρομολόγιο, και προκαλούσε παρακώλυση συγκοινωνιών εκ προθέσεως, αξιόποινη πράξη σύμφωνα με το Άρθρο 227 “Παρακώλυση συγκοινωνιών”, που τιμωρείται από τρεις μήνες ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.

Την στιγμή εκείνη ήμουν ανήμπορος να απομακρυνθώ από το σημείο, υπό τον φόβο πισώπλατης επίθεσης από τον οδηγό που συνέχιζε να βρίσκεται στο σημείο.

Ο οδηγός μου ζητούσε επίμονα να πλησιάσω το λεωφορείο λέγοντας μου “έλα εδώ τώρα”, και άλλωτε να επιβιβαστώ ΞΑΝΑ και παρά την θέληση μου, όταν ήμουν ήδη πεζός στην οδό Λένορμαν! Είχα εγκλωβιστεί περιμένοντας να σπέυσουν αυτόπτες μάρτυρες περαστικοί από το πλησίον στάσης Super Market για να μπορέσω να διαφύγω ασφαλής από το σημείο.

ΕΝΙΩΣΑ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΙ, τόσο μέσα στο λεωφορείο όσο και ως πεζός.

ΑΠΑΙΤΩ ΑΜΕΣΑ:

Την δημόσια τοποθέτηση με εξήγηση και απολογία από τον ΟΑΣΑ, σχετικά με το αν υποστηρίζεται η συμπεριφορά του οδηγού που προκάλεσε την παρακώλυση συγκοινωνιών, διέκοψε το δρομολόγιο και παρενόχληση του προσώπου μου όταν ήμουν πλέον πεζός.

Εάν αυτή δεν πραγματοποιηθεί σύντομα με όλες τις λεπτομέριες που ζητάω, θα κινηθώ νομικά κατά του οδηγού και ως συνυπαίτιο – ηθικό αυτουργό την εταιρία που τον απασχολεί, βασιζόμενος στον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα, μεταξύ του οποίου και στα παρακάτω Άρθρα:

Παράνομη κατακράτηση (Άρθρο 325.)
Παρακώλυση συγκοινωνιών (Άρθρο 227.)
Συκοφαντική δυσφήμηση (Άρθρο 363.)
Απειλή (Άρθρο 333.)

Τα παραπάνω γεγονότα πιστοποιούνται από την ύπαρξη ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ κατά την διάρκεια του συμβάντος.

Η ύπαρξη του βίντεο οφείλεται αποκλειστικά στο να μπορέσω να αποδείξω τον κακουργηματικό ΤΡΟΜΟ που μου προκάλεσε ο εργαζόμενος σας.

Επαναλαμβάνω πως ο εν λόγω οδηγός φαινόταν πολύ καθαρά πως κινούνταν απειλητικά προς εμένα, με διέταξε πολλακίς αυθαίρετα να ξαναεισέλθω στο λεωφορείο, άνοιξε την εσωτερική πόρτα της θέσης του οδηγού, απομακρύνθηκε από αυτή, και με ακινητοποιημένο το όχημα στην οδό Λένορμαν κατευθύνθηκε προς εμένα καθώς υποστήριζα τον εαυτό μου στα σχόλια του, ο λόγος του οποίου μου έδωσε την εντύπωση πως ήθελε να μου προκαλέσει σωματική βλάβη.

Επίσης, η ηθική βλάβη που υπέστησα είναι αξιοσημείωτη, μιας και εκτός από την σύγχυση που μου προκάλεσε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΠΟΤΕ στον προορισμό για τον οποίο επιβιβάστηκα στο λεωφορείο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης