Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, κα Ρένα Καραλαριώτου, επισκέφθηκαν χθες το πρωί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών κ. Μιχ. Μούσιος, ο πρόεδρος και ο γ.γ. της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν. Λάρισας κ. Φαίδων Ζαμπούρας και Αλ. Γκούλιος αντίστοιχα, προκειμένου να καταγγείλουν περιστατικά αθέμιτου ανταγωνισμού από πολυκαταστήματα και αλυσίδες σούπερ – μάρκετ της Λάρισας, τα οποία πωλούν κατεψυγμένο ψωμί ως φρέσκο, ζητώντας τη συνδρομή της Αντιπεριφέρειας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Μούσιος: «Επισκεφθήκαμε την αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να καταγγείλουμε το κατάστημα Lidl για την πώληση κατεψυγμένου ψωμιού ως φρέσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ψωμί όμως αυτό προέρχεται από κατεψυγμένη ή προψημένη ζύμη, κάτι που συστηματικά αποκρύπτεται από τους καταναλωτές. Κανείς δεν γνωρίζει πού και υπό ποιες συνθήκες παράγεται αυτή η ζύμη. Ο νόμος ορίζει σαφώς ότι πρέπει να υπάρχει σχετική ευδιάκριτη πινακίδα στον χώρο του καταστήματος που να ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το ψωμί δεν είναι φρέσκο αλλά προέρχεται από κατεψυγμένη ζύμη, ενώ αντίστοιχη ενημερωτική σήμανση πρέπει να υπάρχει και πάνω στο προϊόν. Μόνο τότε οι καταναλωτές θα είναι σωστά ενημερωμένοι και θα επιλέγουν συνειδητά το ψωμί που αγοράζουν».

Ο κ. Ζαμπούρας έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και κάλεσε τους καταναλωτές να «αγοράζουν ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς τους, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την προέλευσή του».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης