Σε κατάληψη του γραφείου του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας, Αθανάσιου Μπούσιου, προχώρησαν το πρωί πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και στην αποστολή στοιχείων εργαζομένων που πιθανώς να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων πολιτικών υπαλλήλων στο Υπουργείο Ναυτιλίας, Σπύρος Στρομπούλας, το πρωί οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ότι έχουν σταλεί στοιχεία για τουλάχιστον 12 πολιτικούς υπαλλήλους, προκειμένου αυτοί να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στρομπούλας είπε ότι μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα δεν υπήρχε κανένα θέμα για κανέναν συνάδελφο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το Σάββατο το απόγευμα πληροφορήθηκαν ότι η διευθύντρια προσωπικού μαζί με τον γενικό γραμματέα απέστειλαν στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών, με δεδομένο ότι σήμερα θα ακολουθήσουν τα ονόματα.

Η αξιολόγηση των υπαλλήλων, ανέφερε, έγινε χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν τα στοιχεία των φακέλων των εργαζομένων, ούτε τα αντικειμενικά κριτήρια που θεσπίζονται από τον νόμο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας ουσιαστικά προχώρησε σε μια υποκειμενική ερμηνεία του νόμου, με στόχο να μειώσει το προσωπικό.

«Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων και προειδοποίησε ότι, εάν δεν υπάρξει διαβούλευση με τους υπαλλήλους, τότε, αφού συνεδριάσουν εκ νέου αύριο, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε διαρκή κατάληψη στους χώρους του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, επειδή στο ίδιο κτήριο στεγάζεται και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να το αποκλείσουν και γι’ αυτό προβαίνουν σε καταλήψεις έξω από τα γραφεία των στελεχών της πολιτικής ηγεσίας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης