Μια σοβαρή καταγγελία έφτασε στο γραφείο του zougla.gr, που αφορά στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και τον προσπορισμό παράνομου ουσιαστικά επιδόματος που λαμβάνουν επιτήδειοι, δηλώνοντας ότι ασκούν μια επικίνδυνη εργασία για την Πολεμική Αεροπορία, η οποία όμως μένει μόνο στα… χαρτιά. 

Ο λόγος για μια μικρή ομάδα οπλουργών της Πολεμικής Αεροπορίας, προσωπικό της Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (123 Σμηναρχία Μάχης), οι οποίοι δηλώνουν ότι προβαίνουν σε αποστολές καταστροφής πυρομαχικών σε μία μονάδα στην Εύβοια κάθε εβδομάδα, λαμβάνοντας έτσι το επίδομα πυροτεχνουργού και επιπλέον ημερήσια αποζημίωση για την… επικίνδυνη εργασία τους! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Η κατάσταση αυτή υφίσταται από το 2015 μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα, όπως εκτιμά ο καταγγέλλων, η ζημία για το Δημόσιο να ανέρχεται σε 600.000 ευρώΣτην πραγματικότητα, όπως αναφέρει η καταγγελία που απεστάλη και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οι εν λόγω οπλουργοί, που χαρακτηρίζονται ως «ανίκανοι» και με «λερωμένο ποινικό μητρώο», είτε μεταβαίνουν στη μονάδα και πίνουν… καφέ είτε δεν πηγαίνουν καθόλου, αλλά στα χαρτιά «φαίνεται» η παρουσία τους, με αποτέλεσμα να πληρώνονται το επίδομα επιπλέον του μισθού τους.

Η κατάσταση αυτή υφίσταται από το 2015 μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα, όπως εκτιμά ο καταγγέλλων, η ζημία για το Δημόσιο να ανέρχεται σε 600.000 ευρώ!

Επίσης, αναφέρεται ότι οι επιτήδειοι μπορούν να εντοπιστούν εύκολα, αρκεί να ελεγχθούν τα συγκεκριμένα φύλλα πορείας για τη μονάδα στην Εύβοια, οι κινήσεις των υπηρεσιακών οχημάτων, όπως και μέσω της ταυτοποίησης όσων λαμβάνουν το επίδομα του πυροτεχνουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταγγελία περιλαμβάνει συγκεκριμένες ημερομηνίες υποτιθέμενης καταστροφής πυρομαχικών -που συνεπάγεται και την πληρωμή των οπλουργών-, κατά τις οποίες όμως τα υπηρεσιακά οχήματα με διαταγή κινήσεως για τη μεταφορά προσωπικού με σκοπό την καταστροφή πυρομαχικών έμειναν ακίνητα! 

«Λυπάμαι και ντρέπομαι ως Έλληνας πολίτης» είναι η φράση με την οποία κλείνει το κείμενο της καταγγελίας…

Διαβάστε την καταγγελία:

Το zougla.gr αναμένει τις απαντήσεις των αρμοδίων σχετικά με τον έλεγχο αυτής της πολύ σοβαρής καταγγελίας, που έχει ως αποτέλεσμα τον παράνομο πλουτισμό στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και τη μεγάλη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Η καταγγελία όπως απεστάλη στα γραφεία του zougla.gr:

Zougla Newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης