Οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν χθες το απόγευμα έναν 46χρονο με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, διότι πούλησε μια μαρμάρινη στήλη, έναντι του ποσού των 45.500 ευρώ, σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής.

Ο 46χρονος συνελήφθη στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος με τη συνδρομή της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έλεγχο των αστυνομικών Αρχών στο ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 45.500 ευρώ.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που διενεργήθηκε από τις αστυνομικές αρχές στο σπίτι του 46χρονου εντόπισαν και κατάσχεσαν πολεμικό υλικό (φυσίγγια, γεμιστήρες, γκλομπ), έναν πλήρη εξοπλισμό ανίχνευσης μετάλλων, κιάλια, ζυγαριές ακριβείας, φωτογραφίες αρχαίων αντικειμένων και διάφορους χάρτες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε η μαρμάρινη στήλη, η οποία, σύμφωνα με εξέταση, που ακολούθησε από αρμόδιους αρχαιολόγους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, αποτελεί βάση περιρραντηρίου – σιντριβανιού, που είναι κατασκευασμένη από τσιμεντοκονία με γύψο και μιμείται αρχαίο αντικείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης