Μαριχουάνα συνολικού βάρους 52 κιλών και 730 γραμμαρίων κατάσχεσαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η μαριχουάνα εντοπίστηκε κρυμμένη στο εσωτερικό φιάλης υγραερίου, στα ύφαλα πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, στο Κερατσίνι.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στα ύφαλα του πλοίου, μήκους 334 μέτρων και σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον προβλήτα ΙΙΙ της λιμενικής εγκατάστασης PCT (Piraeus Container Terminal), εντοπίστηκε φιάλη υγραερίου, προσκολλημένη με ειδική αυτοσχέδια βάση πάνω στα ύφαλα του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα, στο σημείο έφτασαν στελέχη της διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ το οποίο προχώρησε σε εκτενέστερο έλεγχο των υφάλων. Οι άνδρες αφαιρώντας τη φιάλη, εντόπισαν στο εσωτερικό της 51 πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μαριχουάνα, συνολικού μικτού βάρους 52.730 γραμμαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, ο 47χρονος πλοίαρχος του πλοίου συνελήφθη από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση και κατόπιν εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης