Κέρδος για την Ήπειρο αποτελεί το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, υπογράμμισε κατά την κήρυξη της έναρξης των εργασιών, στις 3 μμ, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ κάλεσε όλους να συνεργαστούν για τις ανάγκες του τόπου.

Ο περιφερειάρχης, αφού χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη λαϊκή ρήση, ότι «είναι κέρδος και η σκόνη που οι πελάτες αφήνουν στο μαγαζί» τόνισε, πως η παρουσία των υπουργών και του πρωθυπουργού θα έχει θετικό αποτέλεσμα για την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης παράλληλα, έστειλε μήνυμα πως «μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να αγωνιστούμε, να περάσουμε το ποτάμι και να μην πνιγούμε».

Κατά τον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, επισήμανε πως η διοργάνωση του 5ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ήπειρο, «είναι από μόνη της ένα πολύ σπουδαίο γεγονός».

Ο κ. Μπέγκας τόνισε, πως το συνέδριο δίνει τη δυνατότητα σε ένα διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και των τοπικών φορέων, για τη δημιουργία ενός στοχευμένου σχεδίου που θα αφορά την περιοχή και παρέθεσε πυλώνες ανάπτυξης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως δημοτική αρχή των Ιωαννίνων, θεωρούμε ότι οι αναπτυξιακοί πυλώνες, οι πολύτιμες αξίες της περιοχής μας, είναι ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας, το ανέγγιχτο σε υψηλό ποσοστό περιβάλλον, με κορωνίδα τη λίμνη Παμβώτιδα και βεβαίως, η επιστημονική γνώση και η υψηλές υπηρεσίες υγείας, συνδυασμένα με τα ανώτατα ιδρύματα του τόπου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης