Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Κέρκυρας, τοπικοί φορείς, ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και άλλα μέλη των τοπικών φορέων και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χωρίς αντάλλαγμα, ακίνητο έκτασης 17.365 τ.μ. κυριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Ειδικότερα, οι φορείς υποστηρίζουν ότι το επίμαχο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ψυχιάτρου Χ. Τσιρώνη, είναι εκτός συναλλαγής του δημοσίου, καθώς είναι ακίνητο ειδικού σκοπού και ειδικής χρήσης και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πώλησης ή αναγκαστικής εκτέλεσης για χρέη του Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, αναφέρουν ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο από το 1887 λειτουργεί ως φρενοκομείο και ο περιβάλλον χώρος του, εντάσσονται σε έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο που έχει ενταχθεί στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 43 του Συντάγματος) η παραχώρηση γιατί δεν έγινε με Προεδρικό Διάταγμα όπως έπρεπε, αλλά έγινε με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης