Την κατηγορηματική του αντίθεση στη δέσμευση των αποθεματικών των δημόσιων νοσοκομείων και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία του ζητεί να διευκρινίσει άμεσα εάν τίθεται τέτοιο θέμα και να δεσμευτεί ότι δεν εντάσσονται τα δημόσια νοσοκομεία, στην εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνει ο Σύλλογος, υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία βρίσκονται ούτως ή άλλως σε οριακή κατάσταση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δεσμευτεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αδειάσουν τα ταμεία των νοσοκομείων, διότι αυτό θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ειδικευομένων και τον δίκαιο αγώνα τους για την αποπληρωμή των εφημεριών τους χωρίς τις οποίες δυσχεραίνεται η επιβίωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης