Την από κοινού κινητοποίηση του ΣΔΟΕ και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για την πάταξη του φαινομένου παροχής κουπονιών αντί μέρους των μισθών προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ, κ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες για κουπόνια έναντι μισθού, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι εκπονείται ένα κοινό σχέδιο δράσης, μαζί με το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία, ώστε οι απαραίτητοι έλεγχοι να είναι αποτελεσματικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η ενίσχυση της επιθεώρησης αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες.
Ήδη, το σώμα έχει ενισχυθεί με 50 νέους εργαζόμενους, όπου εκπαιδεύονται, για να γίνουν επιθεωρητές. Επίσης, στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου οργανογράμματος του υπουργείου Εργασίας, το ΣΕΠΕ ενισχύεται με αύξηση των οργανικών του θέσεων, αλλά και τη δημιουργία νέων δομών».

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, «σημαντικό είναι ότι η επιθεώρηση θα ξαναποκτήσει τμήμα νομικής στήριξης, το οποίο θα μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην καθημερινή δουλειά των επιθεωρητών και να αναβαθμίσει το σύνολο της υπηρεσίας. Τέλος, η λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος θα δώσει τη δυνατότητα διεξαγωγής ακόμα πιο στοχευμένων και, άρα, αποτελεσματικών ελέγχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης