Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες των δήμων Τρικάλων και Καρδίτσας που έχουν λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών, ενόψει του αναμενόμενου πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, οι κλιματιζόμενες αίθουσες των τεσσάρων κεντρικών ΚΑΠΗ θα μείνουν ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ το ΚΕΠ στο δημαρχείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 8 το βράδυ. Επίσης, με υπηρεσιακή εγκύκλιο, τροποποιήθηκε το ωράριο των εργαζομένων που βρίσκονται σε εξωτερικές εργασίες (πράσινο, καθαριότητα, τεχνικά έργα κ.α.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμος Τρικκαίων συμβουλεύει τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν την άσκοπη έκθεση στον ήλιο. Σε όλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί και η εγκατάσταση του πρώτου Cool Point (σημείο δροσιάς) έξω από το δημαρχείο, προσφέροντας ανάσες σε όσους καίγονται από τον καύσωνα.

Πρόκειται για μια κατασκευή, η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού πετά δροσοσταλίδες και αμέσως αλλάζει τη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο. Οι συγκεκριμένες «στάσεις δροσιάς» θα τοποθετηθούν και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο δήμος Καρδίτσας, στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ενημερώνοντας τους δημότες ότι βρίσκονται στη διάθεσή τους οι κλιματιζόμενες αίθουσες του δημαρχείου (Αρτεσιανού 1) και του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (κτίριο Δημοτικής Αγοράς).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης και άλλοι δήμοι των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν τους δημότες τους, ότι λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι, ως χώροι υποδοχής και αναμονής του κοινού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης