Τέλος στην κυκλοφορία και την στάθμευση οχημάτων στη χερσαία ζώνη του Ενετικού Λιμένα Χανίων βάζει απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η οποία εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Με την απόφαση απαγορεύεται η κίνηση τροχοφόρων στη χερσαία λιμενική ζώνη καθ’ όλο το έτος, ενώ επιτρέπεται η κίνηση μόνο οχημάτων τροφοδοσίας, έως 5 τόνους, από 07:00-09:00 καθημερινά, καθώς και ειδικών οχημάτων (ΑΜΕΑ, ΤΑΧΙ, ζωήλατα, ποδήλατα) υπό προϋποθέσεις, ενώ απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη καθώς και στην Πλατεία Κατεχάκη ανατολικά και δυτικά του Παλαιού Τελωνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης από τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 θα ξεκινήσουν έλεγχοι από τη Λιμενική Αρχή. Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Ταμείο σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα εργασίες που αφορούν μεταξύ άλλων στην συντήρηση των πλακοστρώσεων, των πλωτών προβλητών, των ξύλινων κατασκευών, καθώς και στην τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σύμφωνα και με τη σχετική εγκεκριμένη μελέτη στην περιοχή του Ενετικού Λιμένα.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης και χρωματισμού του κτιρίου του Λιμεναρχείου, αποκατάστασης του δαπέδου του χώρου πίσω από το Γιαλί Τζαμί καθώς και γενικής εξωτερικής συντήρησης του κτιρίου. Παράλληλα θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης κατασκευών (κιόσκι, μπάρες προστασίας) για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν στο Ενετικό Λιμάνι και αντικατάστασης κολλωνίσκων παροχών ρεύματος και νερού στον χώρο ελλιμενισμού σκαφών των επισκεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης