Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά (20) περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και (125) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Βέλου – Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου στις 12.9.2017, στα Εξαμίλια Κορινθίας, συνελήφθησαν 6 άτομα ηλικίας 18-23 ετών και ένας ανήλικος, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό.

Οι δράστες είτε πλησίαζαν πεζούς είτε έμπαιναν σε οικίες και αφού τους απειλούσαν με όπλα ή ασκούσαν σε βάρος τους σωματική βία, αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επιπλέον προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στις παραπάνω περιοχές και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διέπραξαν συνολικά:

– Εβδομήντα δύο κλοπές και δεκατέσσερις (14) απόπειρες κλοπής οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και πυρκαγιά σε ένα από τα παραπάνω οχήματα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτό.
– Πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής αντικειμένων και εξαρτημάτων από οχήματα.
– Δεκαεπτά κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπής σε καταστήματα-επιχειρήσεις.
– Οκτώ κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες.
– Τρεις αρπαγές τσαντών.

Το σύνολο των παραπάνω αφαιρεθέντων οχημάτων και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Πηγή: Korinthostv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης