Σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την ακριτική Κόνιτσα, στη συμβολή του ποταμού Αώου και Σαραντάπορου βρίσκεται η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου της Μολυβδοσκέπαστης.

Έχει ονομαστεί Μολυβδοσκέπαστη, αφού όλη η στέγη του Ναού καλύπτεται απο φύλλα μολυβιού. Σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές, το μολύβι το πήραν οι Τούρκοι κάνοντάς το βόλια και έμεινε έκτοτε η ονομασία, χωρίς η Μονή να είναι σήμερα σκεπασμένη με μολύβι. Ο μεγαλύτερος θησαυρός του Μοναστηριού είναι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που είναι και η πρώτη εικόνα της Μονής, η οποία έχει την προέλευσή της από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Πωγωνάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της 14ης Αυγούστου τελείται η από πολλών ετών καθιερωμένη αγρυπνία στην Ιερά Μονή.

Η αγρυπνία που τελείται στον αύλειο χώρο της εκκλησίας ξεκίνησε φέτος στις 21.00, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, και θα τελειώσει γύρω στις 05.30 το πρωί ανήμερα της Παναγίας, με την πρώτη Θεία Λειτουργία. Αργότερα, θα τελεστεί και δεύτερη Λειτουργία.

Στο μοναστήρι σημειώθηκε κοσμοσυρροή, καθώς απο νωρίς το απόγευμα πλήθος πιστών όλων των ηλικιών απο κάθε γωνιά της Ηπείρου και όχι μόνο, άρχισαν να καταφθάνουν στον άγιο αυτό τόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες του epirus-tv-news.blogspot.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης