Κραυγή αγωνίας εκπέμπει ένας πατέρας από τις φυλακές Χίου όπου παραμένει έγκλειστος εδώ και καιρό.  Όλα ξεκίνησαν προ εξαετίας όταν ο Γ. Π., μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, και η τότε σύζυγός του αποφάσισαν να διαλύσουν τον γάμο τους.

Είχαν συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με την πρώην γυναίκα του προκειμένου ο πατέρας να βλέπει το παιδί συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα.
Το 2013 ωστόσο η πρώην σύζυγος επικαλούμενη προεδρικό διάταγμα του 2010 εξέδωσε διαβατήριο για την ίδια και το παιδί της και έφυγαν για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για τη Φινλανδία. Έκτοτε ξεκίνησε ένας πραγματικός εφιάλτης για τον πατέρα ο οποίος πέτυχε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να βλέπει το παιδί του στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι.
Είχε ωστόσο προηγηθεί μήνυση από την πρώην σύζυγο για την μη καταβολή διατροφής αλλά και για το γεγονός ότι σε μία προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με το παιδί του ο Γ.Π.,  διήρκεσε μισή ώρα περισσότερο από το προβλεπόμενο. Η σύζυγος για τη δεύτερη περίπτωση υπέβαλε μήνυση για αρπαγή ανηλίκου και ο πατέρας συνελήφθη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ.Π.  είχε ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές για την καθυστέρηση, παρόλα αυτά η Δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του.
Για τα ανωτέρω παραπτώματα καταδικάστηκε συνολικά σε 28 μήνες φυλάκιση.
Σημειώνεται ότι στον πατέρα είχε επιδικαστεί η εκτέλεση κοινωνικού έργου στον δήμο Βύρωνα, αντί έκτισης της ποινής στη φυλακή, ωστόσο διεκόπη απότομα και αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Διά του δικηγόρου του ο καταδικασθείς δηλώνει ότι βρίσκεται σε άθλια ψυχοσωματική κατάσταση ενώ εδώ και πολλές ημέρες έχει προβεί σε απεργία πείνας.

Αυτό που ζητεί είναι αφενός να υπάρξει λύση προκειμένου να δει το παιδί του, τα ίχνη του οποίου έχει χάσει εδώ και 6,5 έτη,  αφετέρου να καταργηθεί το επίμαχο διάταγμα με το οποίο η σύζυγος κατάφερε να διαφύγει με το παιδί στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του καταδικασθέντα που μίλησε στο zougla.gr ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, που αφορά την κατηγορία για ενδεχόμενη αρπαγή ανηλίκου από τη σύζυγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης