Χωρίς καθηγητές έμεινε το νησί της Σκύρου, με τους γονείς να εκφράζουν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι με την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Με επιστολή που απέστειλαν στον υπουργείο Παιδείας οι γονείς αλλά και ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης διαμαρτύρονται για τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Όπως αναφέρουν, έχοντας ήδη διανύσει 3 εβδομάδες λειτουργίας του Γυμνασίου και παρότι οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό είναι γνωστές με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνουν ότι η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών καθυστερεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να χάνουν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας. Οι συγκεκριμένες ελλείψεις αφορούν σε: 12 ώρες Μαθηματικά σε β’ και γ’ γυμνασίου 2 ώρες Χημεία 4 ώρες Βιολογία 3 ώρες Γεωγραφία 8 ώρες Θρησκευτικά 8 ώρες Αγγλικά 4 ώρες Κοινωνική Πολιτική Αγωγή 4 ώρες Μουσική 3 ώρες Οικιακή Οικονομία 4 ώρες Πληροφορική

Αποτέλεσμα με τόσες ελλείψεις είναι μην τηρείται σταθερό και πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα, και έτσι τα παιδιά να κάνουν 2-3 ώρες μάθημα κάθε μέρα μένοντας πίσω στην διδακτέα ύλη της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς διερωτώνται εάν τα παιδιά τους είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας επειδή ζούνε στη Σκύρο και ανησυχούνε για το πώς θα μπορέσουν να συναγωνιστούν τους μαθητές που από την αρχή της σχολικής χρονιάς διδάσκονται κανονικά τα συγκεκριμένα μαθήματα.
Επίσης εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν ο απώτερος σκοπός της Πολιτείας είναι να τους αναγκάσει να φύγουνε από το τόπο τους και να ερημώσουν τα νησιά.

Πηγή: tvstar.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης