Tην πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας, με ψήφους 14-1, αποφάσισε η ΠΝΟ, μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που ξεκίνησε το πρωί της Μ. Δευτέρας, εν μέσω έντονων αντιδράσεων.

Το πρωί, οι περισσότερες ενώσεις ναυτεργατών, που εκπροσωπούνται στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με επιστολή τους στρέφονταν κατά των υπολοίπων ενώσεων, καταγγέλλοντας τη στάση τους, με την οποία -όπως ισχυρίζονται- δεν έγινε όπως ήθελαν η συνεδρίαση μετά τη χθεσινή συνάντηση με την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση:

Όπως αναφέρουν «η εκτελεστική δεν συνεδρίασε λόγω της συμπεριφοράς ”των δημοκρατικών δυνάμεων”. Μετά τη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ με τους Υπουργούς ΥΠΑΑΝ και Εργασίας κυρία Α. Διαμαντοπούλου και κύριο Γ. Κουτρουμάνη, την 08 Απριλίου 2012, διά να επανασυζητηθούν τα εύλογα δίκαια αιτήματα της ΠΝΟ, συμμεριζόμενοι το κοινωνικό αίσθημα του συνόλου των συνανθρώπων μας, αποφασίστηκε η εκτελεστική επιτροπή να συνεδριάσει για να επανασυζητήσει και να επαναεκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης, παρ’ όλη την απόσταση που μας χωρίζει από τη ρεαλιστική λύση των αιτημάτων. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ, εισέβαλαν στον χώρο της συνεδρίασης ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα τη βίαιη διακοπή της συνεδρίασης και την αποχώρηση των εννέα από τα δεκατέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Διακατεχόμενοι από υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη που εκπροσωπούμε, θεωρούμε απαράδεκτη την εισβολή μελών μιας παρατάξεως στον χώρο όπου ελάμβανε μέρος η συνεδρίαση, για να μας επιβάλλουν ”δημοκρατικά” τις θέσεις τους και τον τρόπο της συζητήσεως.

Καταγγέλλουμε την κατ’ εξακολούθηση παρόμοιων τακτικών. Τέλος, δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η εκτελεστική δεν συνεδρίασε λόγω της συμπεριφοράς ”των δημοκρατικών δυνάμεων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τα εξής σωματεία: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν, ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ Μ.Ε.Κ. Ε.Ν., ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΡΑΔ/ΤΩΝ Ε.Ν., ΠΑΝΕΛ. ΣΥΝΔΕΣ. ΟΙΚ/ΚΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ Ε.Ν., ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ε.Ν., ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΑΡ-ΚΥΒΕΡ. Ε.Ν., ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΘ/ΛΩΝ – ΘΑΛ/ΛΩΝ Ε.Ν., ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔ. Ε.Ν. και ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ M/S – Π/Κ – Ο/Γ Ε.Ν.»

Πηγή: www.capital.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης