Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στην Κρήτη απέναντι στους σχεδιασμούς για τη χωροθέτηση αιολικών πάρκων, την ώρα που- όπως έγραψε το cretalive, ήδη η Ελλάδα βρίσκεται στην…είσοδο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα αυτό

Και ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αυθαιρεσίες και σοβαρές παραλείψεις εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ κατά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά Χανίων αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την εξουσιοδότηση του δικηγόρου του Δήμου για τη σύνταξη και κατάθεση της αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ και για όλες τις λοιπές νόμιμες ενέργειες. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης «η απόφαση είναι ομόφωνη».

Σημειώνεται ότι στη γεωγραφική ενότητα του Δήμου Πλατανιά προβλέπονται δύο συστήματα αιολικών πάρκων στη Σπίνα, στα όρια με τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, και στη θέση Πλακάκια (σύνολο 48 ανεμογεννήτριες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης