Την τελευταία στιγμή απετράπη η εκτέλεση συμβολαίου θανάτου για αλλοδαπό πρώην κρατούμενο των φυλακών Αλικαρνασού.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ., στην Κρήτη ότι σχεδιάζεται δολοφονία μέσα στη φυλακή νεαρού κρατουμένου από τη Ρουμανία.

Το συμβόλαιο θανάτου φέρεται να είχε παραγγελθεί από έναν Αλβανό βαρυποινίτη, ο οποίος είναι έγκλειστος στη φυλακή της Αλικαρνασσού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές που χειρίστηκαν την υπόθεση κάνουν λόγο για το σχεδιασμό μιας απόπειρας δολοφονίας, η οποία μελετήθηκε προσεκτικά «ωστόσο τα άτομα που τη σχεδίαζαν δεν υπολόγισαν τις σύγχρονες μεθόδους που διαθέτει η αστυνομία και κυρίως τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων συγκεκριμένων προσώπων σε ορισμένους χώρους, όπως είναι οι φυλακές».

Από τις ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής όλο αυτό το διάστημα φαίνεται ότι αναζητείτο ή είχε βρεθεί άτομο που θα έβγαζε από τη μέση τον 30χρονο Οντεάν, όπως είναι το όνομά του, για κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ο νεαρός αλλοδαπός είχε εμπλακεί στο σοβαρό επεισόδιο που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάιο στη φυλακή του Κορυδαλλού, όπου είχαν συγκρουστεί Αλβανοί με Πακιστανούς, ενώ είχαν χάσει τη ζωή τους και δύο έγκλειστοι Πακιστανοί.

Ο Ρουμάνος είχε πάρει τότε το μέρος των Πακιστανών με αποτέλεσμα σε δεύτερο χρόνο να το πληρώσει ακριβά… Σε συμπλοκή που είχε ακολουθήσει τραυματίστηκε με μαχαίρι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για πολυήμερη νοσηλεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αλικαρνασό μεταφέρθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ όταν έγιναν γνωστά τα σχέδια της δολοφονίας του, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του. Λέγεται ότι ο 30χρονος, παρέμεινε για αρκετές ημέρες σε κελί προστασίας, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους για τη δική του ασφάλεια, το φαγητό που έτρωγε ήταν ελεγμένο, ενώ προαυλιζόταν μόνος του.

Ο νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος είναι υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει ήδη φύγει από την Αλικαρνασσό και έχει μεταφερθεί για περισσότερη ασφάλεια σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης