Τέλος στην παράνομη δραστηριότητα σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους μέσω τηλεφώνου σε Ηράκλειο και Χανιά έβαλαν οι αστυνομικές Αρχές.

Στα χέρια της αστυνομίας «έπεσε» μία 50χρονη βουλγαρικής καταγωγής ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ διαφεύγουν της σύλληψης δύο ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 50χρονη με τους δύο συνεργούς της είχαν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλους οκτώ χωρίς επιτυχία.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαν ήταν συγκεκριμένη, καθώς επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου, προσποιούνταν κάποιο συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων τους (γιος ή κόρη), το οποίο υποτιθέμενα βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψής του από την αστυνομία-συνεπεία τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα τους και στη συνέχεια κάποιος από τα μέλη της σπείρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά-κοσμήματα από τους παθόντες, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η 50χρονη πήγαινε σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να παραλάβει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό ή τα κοσμήματα από τους παθόντες.

Τα μέλη της ομάδας, όπως αναφέρει το cretapost.gr, επικοινώνησαν συνολικά με δέκα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ από δύο ηλικιωμένες ηλικίας 82 και 67 ετών σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Αστυνομικοί συνέλαβαν την 50χρονη αλλοδαπή επ’ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρνε τα χρήματα από θύμα της μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε μαζί του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης