Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ (10.500 ευρώ κατά την πληρωμή) καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ένας κυνηγός για ομαδική κακοποίηση έντεκα συνολικά σκυλιών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν μία Γερμανίδα τουρίστρια αντιλήφθηκε την κακοποίηση των σκυλιών σε ένα κτήμα στην Αμμουδάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 2 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, μετά από αίτημα της αστυνομίας δύο μέλη του Σωματείου «Ζωόφιλη Δράση», συνοδεία περιπολικού, έφτασε στο συγκεκριμένο χώρο – ένα περιφραγμένο οικόπεδο – και διαπίστωσαν πως ουσιαστικά πρόκειται για έναν χώρο παράνομης αναπαραγωγής κυνηγόσκυλων.

Στον χώρο βρέθηκαν έξι σκυλιά, ένα φοβικό που δεν δεχόταν να βγει από το ξύλινο κουτί του, τέσσερα σκυλιά (δύο Σεττερ, ένα Ποιντερ και ένα ημίαιμο λαμπραντόρ) σε τρία συρμάτινα κελιά – κλουβιά και ένα σκελετωμένο σκυλί με τρίχωμα, πιθανώς καμένο και με επουλωμένες πληγές στο κορμί του.

Τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης τάισαν τα σκυλιά και τους έδωσαν νερό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες έφαγαν γύρω στα 10 κιλά τροφή καθώς ήταν άσιτα εδώ και πολλές μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι Aρχές έμαθαν από τους γείτονες πως τα σκυλιά ήταν πολύ περισσότερα ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχαν εξαφανιστεί ενώ δεν ήταν λίγα κι εκείνα που σκοτώνονταν διά πυροβολισμού από τον ιδιοκτήτη του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης επέστρεψαν για να πάρουν τα σκυλιά – μετά την σχετική εισαγγελική διάταξη – είχαν όλα εξαφανιστεί και από τότε αγνοείται η τύχη τους.
Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης