Σύσκεψη πραγματοποιούν σήμερα Κυριακή οι αγρότες του νομού Ηρακλείου. Σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Καζαντζάκη, Αστερουσίων, Ηρακλείου, Επιτροπές Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, Τυμπακίου αναφέρουν αναλυτικά:

«Καλούμε όλες τις Συναδέλφισσες και Συναδέλφους μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να παρευρεθούν στην σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα αγροτών που θα γίνει την Κυριακή 27 Μαΐου και ώρα 20:30 στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου στα Πεζά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

– Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή μας και τη δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να παράγουμε. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, αφού σχεδόν το 50% αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ), η συζήτηση που γίνεται στα δημοτικά συμβούλια για τις οφειλές στο νερό άρδευσης, οι χαμηλές τιμές παραγωγού και το μεγάλο κόστος παραγωγής καθώς και η φοροληστεία είναι ζητήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και οργανωμένα αν θέλουμε να επιβιώσουμε. Η εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ρύθμιση των αγροτικόν χρεών σε ασφαλιστικούς φορείς, εφορία και τράπεζες (πρώην ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, δάνεια Αγροτικής Τράπεζας ή άλλες που έκλεισαν και είναι υπό εκκαθάριση κλπ) είναι ρύθμιση-κοροϊδία. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει ότι μπορεί προς όφελος του κράτους και των τραπεζών και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις χωραφιών, σπιτιών και ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο υπάρχει. Για αυτό ζητάει η αίτηση ένταξης να γίνεται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο κράτος να έχει πλήρη εικόνα και να ελέγχει άμεσα την κινητή και ακίνητη περιουσία των αγροτών. Έτσι αναιρεί, πριν ακόμη την ψηφίσει, και τη δέσμευσή της για ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έγινε κάτω από την πίεση των αγροτικών μπλόκων.

– O προγραμματισμός τις δράσεις μας για το επόμενο διάστημα, ώστε να εμποδίσουμε τα σχέδια και τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο τις ΚΑΠ και τις ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η συμμετοχή μας στην απεργία στις 30 του Μάη. Για να παλέψουμε μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ενάντια την πολιτική που αρπάζει από όλους εμάς τα αποτελέσματα του μόχθου μας και τα προσφέρει πεσκέσι στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλέμπορους, στους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν θα είναι σκληρός και επίμονος, δεν θα λυθεί σε μια κινητοποίηση, όσο μαζική και πετυχημένη και αν είναι. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και δυνάμωμα της συμμαχίας με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους ώστε ο αγώνας μας να γίνεται πιο αποτελεσματικός και να έχει προοπτική.

Συνάδελφοι-ισσες αν δεν υπήρχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι επιτροπές αγώνα αγροτών, αυτό το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), δεν θα γίνονταν κινητοποιήσεις φέτος και δεν θα είχαμε καταφέρει να αποσπάσουμε τις δεσμεύσεις απ’ το υπουργείο σχετικά με το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα που είχε η κυβέρνηση δρομολογήσει για αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και επιβολή πράσινου τέλους στο νερό. Άλλωστε, πριν 2 χρόνια κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες μας εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι το αφορολόγητο που θέλουν τώρα να το πετσοκόψουv.

Είναι ξεκάθαρο ότι με οργάνωση και επιμονή και αγώνα, μαζικούς και δραστήριους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης