Στις δικαστικές αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου μεταφέρεται σήμερα η υπόθεση του θανάτου ενός τρίχρονου αγοριού, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή τον Μάιο του 2014 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η δίκη έπειτα από αρκετές αναβολές συνεχίζεται σήμερα με κατηγορούμενους παιδιάτρους του νοσοκομείου της πόλης, αλλά και έναν ιδιώτη γιατρό, οι οποίοι κατηγορούνται από τους γονείς ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του γιου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άτυχο παιδάκι είχε μεταφερθεί τότε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με υψηλό πυρετό. Έπειτα από ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, τόσο οι γιατροί του νοσοκομείου όσο και ιδιώτες γιατροί αποφάνθηκαν ότι επρόκειτο για αμυγδαλίτιδα.

Η κατάσταση όμως του παιδιού επιδεινώθηκε, ώσπου τελικά το μικρό αγγελούδι ξεψύχησε.

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι ιδιώτες γιατροί

Στο μεταξύ απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους οι ιδιώτες γιατροί του Ρεθύμνου, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους που κατηγορούνται για την υπόθεση του θανάτου του τρίχρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί αναφέρουν:

Την Τρίτη 13 Μαρτίου όλοι οι ιδιώτες παιδίατροι του Ρεθύμνου θα απουσιάζουμε από τα ιατρεία μας και θα βρισκόμαστε στο δικαστήριο προκειμένου να υπερασπιστούμε το λειτούργημά μας, τα ισχύοντα πρωτόκολλα – κατευθυντήριες οδηγίες που όλοι οφείλουμε να εφαρμόζουμε και εφαρμόζουμε καθημερινά, με απόλυτο σεβασμό προς τους μικρούς ασθενείς μας και τις οικογένειές τους.
Θεωρούμε ότι τελικά αυτά δικάζονται στη συγκεκριμένη δίκη.

Βαράκης Νικόλαος
Βιδάκη Άννα – Μαρία
Βιδάκης Δημήτριος
Δακανάλη Ιωάννα
Καπελάκη Ειρήνη
Μπαγουράκης Γεώργιος
Ντρίτσου Μαρία
Πατεράκη Ειρήνη
Περακάκη Ρούσα
Τσιριμωνάκη – Δρανδάκη Ελένη.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης