Στα θρανία προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική τους επανένταξη, θα καθίσουν από την νέα σχολική χρονιά έγκλειστοι του καταστήματος κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων.

Η ευκαιρία στους κρατουμένους δίνεται μέσα από την λειτουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, τους χώρους του οποίου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτης Σημανδηράκης. O θεματικός αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης Στέλιο Μπονάτο, συναντήθηκε με τον διευθυντή του καταστήματος κράτησης Γιάννη Κλαπάκη, τον διευθυντή του σχολείου Κώστα Καραμπάση και την κοινωνικό λειτουργό Αδαμαντία Καστρινάκη, και ξεναγήθηκε στους χώρους των φυλακών όπου θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει το σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Κρήτη. «Το σημαντικό αυτό γεγονός είναι σε άμεση συνάφεια με την έννοια του σωφρονισμού, και πρέπει να συνοδεύεται από την δυνατότητα ανάπτυξης της πνευματικής καλλιέργειας και της παροχής Παιδείας, που αποτελεί την ουσιαστική βάση στήριξης της δεύτερης ευκαιρίας η οποία δίδεται στους κρατούμενους», δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Όπως τόνισε στόχος του σχολείου είναι «η ενίσχυση των εκπαιδευομένων, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που θα τους υποστηρίξουν στην διαδικασία κοινωνικής ένταξης και προσωπικής ανέλιξης».

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία της Περιφέρειας Κρήτης με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, το οποίο είναι αρμόδιο για την παροχή, της απαραίτητης για τη λειτουργία του σχολείου, υλικοτεχνικής υποδομής, και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης