Από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως κατά τη διάρκεια της συνάντησης των πολιτιστικών συλλόγων με την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης ο φετινός προϋπολογισμός του δήμου για τις γιορτές δεν θα ξεπεράσει τις 70.000 ευρώ, ποσό δραματικά συρρικνωμένο συγκριτικά με άλλες χρονιές. Από πλευράς του δήμου κατέστη σαφές προς τους συλλόγους το γεγονός πως λόγω των μειωμένων πόρων, οι δαπάνες του δήμου θα περιοριστούν δραματικά φέτος, κάτι που σημαίνει πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα πρέπει να καλύψουν κάποιες από τις δαπάνες από δικά τους έσοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά τους οι σύλλογοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να απευθυνθούν σε συλλόγους και φορείς της περιοχής, ώστε να αναζητήσουν πόρους, κάτι που φαντάζει ιδιαίτερα απίθανο δεδομένων και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί και η κατάρτιση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των Γιορτών, εκδηλώσεις που όπως όλα δείχνουν δεν θα θυμίζουν σε τίποτα προηγούμενα έτη.

Πηγή: ThrakiToday
Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης