Τις πόρτες του αναμένεται να ανοίξει μετά από παύση τριών ετών, και μια σειρά βανδαλισμών και καταστροφών που υπέστη, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης την προσεχή Δευτέρα.

Μετά την επιδιόρθωση των βανδαλισμών το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, ενώ αναζητείται τρόπος ώστε να παραμείνει ανοιχτό και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του κλεισίματος της κολυμβητικής πισίνας ακολούθησε ένα μεγάλο κύμα αντίδρασης από πλευράς αθλητών αλλά και πολιτών της Ξάνθης, που έμειναν «εκτός νερού». Στο άκουσμα της είδησης της επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των πολιτών ώστε να εγγραφούν στους κολυμβητικούς συλλόγους της Ξάνθης και να βρεθούν ξανά εντός της κολυμβητικής πισίνας.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο της Ξάνθης. Εδώ και τρία χρόνια ήταν κλειστό το Κολυμβητήριο, είναι θετικό και προσπαθούμε να συμβάλουμε και εμείς με εθελοντική εργασία στο να ανοίξει» σημειώνει ο πρόεδρος του Ποσειδώνα κ. Γιώργος Κόκκινος, ενώ πριν από μερικές μέρες ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο του ΚΟΞ αλλά και τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για το Κολυμβητήριου κ. Μανόλη Φανουράκη πραγματοποίησαν σύσκεψη ώστε να διευθετηθούν μια σειρά από προβλήματα που είχαν ανακύψει για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

«Το είχαμε πει αρκετές φορές πως ήταν θέμα πολιτικής βούλησης το να ανοίξει το Κολυμβητήριο. Το κτήριο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, το ίδιο και οι εγκαταστάσεις. Απλώς είχαν εγκαταλειφτεί και ότι το παρατάς σε παρατάει και αυτό» επισημαίνει ο κ. Κόκκινος, εξηγώντας πως «κάνουμε ότι είναι δυνατό για να παραμείνει ανοιχτό το Κολυμβητήριο και τον χειμώνα. Θα το παλέψουμε, γιατί προς το παρόν μας είπαν ότι θα λειτουργήσει μέχρι τον Σεπτέμβρη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στις προτάσεις που εξετάζονται είναι και αυτή του περιορισμού του μήκους της κολυμβητικής δεξαμενής ώστε αυτή να μπορεί να θερμαίνεται με λιγότερα χρήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. «Έχουν βρει μια λύση με ένα πτυσσόμενο φράγμα από μια εταιρία, να μειωθεί ο όγκος του νερού για να μπορούμε να το ζεσταίνουμε πιο εύκολα. Ας είμαστε όμως λίγο συγκρατημένοι γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι» τονίζει ο ίδιος, εκτιμώντας πως «δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς σκέφτονται και πως θέλουν να το λειτουργήσουν το κολυμβητήριο. Νομίζω ότι θα γίνουν αρκετές συζητήσεις θα καταθέσουμε τις απόψεις μας και θέλω να πιστεύω ότι πλέον θα υπάρχει η πολιτική βούληση να παραμείνει ανοιχτό το Κολυμβητήριο».

Πηγή: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης