Σκηνές χάους επικράτησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Ξάνθης, με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να μην παρουσιάζονται και τους δικαστικούς αντιπροσώπους να αναζητούν λύσεις. 

Σε ένα εκλογικό τμήμα του Δήμου είχαν οριστεί δύο άτομα ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής, με το ένα εξ αυτών να έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης και το δεύτερο να είναι ένστολος. Βλέποντας το κενό που είχε δημιουργηθεί και μην έχοντας άλλη λύση, ο δικαστικός αντιπρόσωπος επιστράτευσε την προσωπική του γραμματέα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αρκετά εκλογικά τμήματα του νομού δεν παρουσιάστηκε κανένα μέλος εφορευτικών επιτροπών, ή παρουσιάστηκαν μερικά μόνο απ’ αυτά που είχαν οριστεί από το Πρωτοδικείο, με αποτέλεσμα οι κατά τόπους δικαστικοί αντιπρόσωποι να επιστρατεύουν φίλους και συγγενείς, ακόμη και τα παιδιά τους, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να διεξαχθεί απρόσκοπτα η εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι πολίτες οι οποίοι εξαρχής είχαν οριστεί ως μέλη παρουσίαζαν κωλύματα για τα οποία δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση…

Εξάλλου, όπως σημειώνεται, μέχρι και τις 3.00 το μεσημέρι σε αρκετά εκλογικά τμήματα δεν υπήρξε μέριμνα από πλευράς των αρμοδίων για την παροχή έστω ενός μπουκαλιού νερού τόσο προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών όσο και προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το thrakitoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης