Στις φλόγες τυλίχθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, κτηνοτροφική μονάδα σε αγροτική περιοχή, κοντά στη Λεύκη της Ξάνθης. 

Κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες, λίγο πριν τις 14:00, σε έκταση δίπλα από την κτηνοτροφική μονάδα εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, εξαπλώθηκε τάχιστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες η εν λόγω μονάδα, που ανήκει σε ηλικιωμένο κτηνοτρόφο, είχε πληγεί από το ιό της ευλογίας των προβάτων, με αποτέλεσμα το σύνολο των αμνών να θανατωθούν και την κτηνοτροφική μονάδα να παραμείνει ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια ο κτηνοτρόφος δραστηριοποιήθηκε ξανά, τοποθετώντας εκ νέου ζώα, ωστόσο μια νέα καταστροφή καραδοκούσε. 

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, με τέσσερα επανδρωμένα οχήματα, ενώ την επιχείρηση της κατάσβεσης επιτηρούσε ο ίδιος ο Διοικητής της Π.Υ. κ. Χρήστος Καλογουλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης της μονάδας ενημερώθηκε λίγη ώρα αργότερα και έσπευσε στο σημείο. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν και στις γύρω εκτάσεις.

Αμέσως μετά την κατάσβεση, Πυροσβεστικό όχημα παρέμεινε στην περιοχή. υπό τον φόβο αναζωπύρωσης, λόγω των ανέμων που επικρατούσαν.

Πηγή: thrakitoday.gr

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης