Συνάντηση με τους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης, παρουσία της διοικήτριας και των υποδιοικητών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης είχε το Σάββατο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη.

Κατά τη συνάντηση έγινε η παρουσίαση του Χάρτη Υγείας, μιας πρωτοπόρας μελέτης, που όπως τονίσθηκε, με μηδενικό κόστος υλοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και αφορά και τους τέσσερις νομούς του νησιού, τους 24 δήμους και υφιστάμενους οικισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη αυτή , λαμβάνοντας υπόψη τα δημογραφικά, γεωγραφικά και κοινωνικο-οικονομικά στοιχεία και χαρακτηριστικά, αποτυπώνει αναλυτικά τους δείκτες και τα ποσοστά νοσηρότητας στην Κρήτη, ανά νομό και δημοτικό διαμέρισμα, βάσει δεδομένων που αντλήθηκαν από τα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού και περιοχών υψηλού κινδύνου, λόγω της νοσηρότητας αυτής. Τα στοιχεία νοσηρότητας που παρουσιάστηκαν επικεντρώθηκαν κυρίως σε νοσήματα: α) λοιμώδη-παρασιτικά, β) κυκλοφορικού συστήματος και γ) νεοπλασίες.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης